گناباد-ایرنا- بخشدار سنگان خواف گفت: برای نخستین بار در شهرستان خواف اجرای طرح الگوی آبادانی و پیشرفت در مناطق کم برخوردار این شهرستان آغاز شد.

حمیدرضا طاهری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح در راستای تاکید رهبر معظم انقلاب برای هم افزایی بخشهای مختلف به منظور محرومیت زدایی و  مهاجرت معکوس مناطق محروم  و در راستای طرح مثلث توسعه اقتصادی خواف و با الگو پذیدی از طرح روستای قلعه گنج کرمان اجرا می شود.

وی ادامه داد: طرح الگوی آبادانی و پیشرفت در مرحله نخست در روستای برآباد از توابع بخش سنگان توسط بنیاد مستضعفان و با پشتوانه پژوهش‌های میدانی دانشگاهی و استفاده از مدیران جوان و انقلابی در حال اجراست و به تدریج در دیگر مناطق هم گسترش می یابد.

بخشدار سنگان خواف از دیگر اهداف اجرای این طرح را توانمندسازی اقتصادی و فرهنگی و  اجتماعی مردم روستاها و تکیه بر قابلیتها و توانمندیهای بومی و طبیعی مناطق ذکر کرد و گفت: در این راستا بنیاد مستضعفان با همکاری اساتید نخبه دانشگاهی به دنبال ایجاد مدلی برای افزایش درآمد جامعه روستایی، حمایت از کارآفرینان جهت توسعه اقتصاد محلی و کاهش فشار بر منابع طبیعی و الگو سازی برای پیشرفت همه جانبه و آبادانی کشور با تکیه بر توان و ظرفیت مردمی است.

طاهری توانمندسازی جوامع محلی از طریق ایجاد بستری مناسب برای مشارکت جمعی در قالب گروه‌های اعتبار و پس‌انداز، افزایش دسترسی روستاییان کم‌درآمد به تسهیلات اعتباری، ارتقای مهارتهای فردی و اجتماعی روستاییان از طریق هدایت پس اندازهای غیرمولد خانوارهای روستایی به سرمایه‌های مولد کارآمد، افزایش درآمد خانوارهای کم ‌درآمد با پرداخت وامهای کوچک برای فعالیتهای درآمدزا، برنامه‌ریزی برای اجرای پروژه‌های مبتنی بر ظرفیت، امکانات و شرایط منطقه‌ای و توسعه اشتغال و تثبیت مشاغل در روستاها را از سایر رویکردهای مورد توجه  در این طرح برشمرد.

وی ادامه داد: این طرح نخستین بار در قلعه گنج  استان کرمان انجام شد و شامل بخش هایی چون حمایت از تولید مردم محور، ارتقای حوزه سلامت روستایی، سطح آموزش و زیرساختهای آموزشی، طرحهای اشتغال زایی و توانمندسازی زیرساختی و آبادانی و بهبود خدمات و برنامه‌های فرهنگی بود و هم اکنون طرح یاد شده با در نظر گرفتن ویژگی‌های بومی و اقلیمی منطقه و ظرفیت معادن سنگان در  شهرستان خواف و بخش سنگان در حال انجام است. 

بخشدار سنگان خواف گفت: از جمله اقدامات طرح پیشرفت و آبادانی بخش سنگان در راستای اهداف و رویکردهای فوق توان افزایی، برگزاری کارگاه مشارکتی، اجرای سند مشروع حسب مصوبات شورای اداری، تشکیل صندوق‌های خرد اعتباری، بهبود مشاغل خرد روستا با ایجاد صندوق قرض الحسنه با همکاری پست بانک، تشکیل هسته های علمی، ایجاد مرکز مشاوره در شهرستان و تشکیل گروه‌های توسعه هفت تا ۱۱ نفره سفیر روستاست.

طاهری افزود: این گروهها شامل دهیار ، امام جماعت مساجد، معتمد محل، نماینده بانوان و اهالی روستاست و بر استفاده نکردن از پیمانکاران غیر بومی برای دستیابی به اهداف توانمندسازی و معیشت پایدار در روستاها و توجه به مشارکت محلی و تقویت معیشت روستایی تاکید شده است.

مرکز شهرستان ۱۴۰ هزار نفری خواف در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد. 

بخش سنگان با جمعیت ۱۸ هزار نفر در ۲۰ کیلومتری مرکز شهرستان خواف قرار دارد و بزرگترین معدن سنگ آهن خاورمیانه در آن واقع است.

معادن سنگ آهن سنگان خواف در مجموع با ذخیره بیش از یک میلیارد تن، یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن جهان است که تامین کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن است.

مجموعه کانسارهای سنگ آهن سنگان در وسعتی به طول تقریبی ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.