اعظم کریمی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا درمورد تاثیر شیوع ویروس کرونا بر ازدواج جوانان اظهار داشت: بروز این ویروس و همچنین عدم ابهام و شناخت در خصوص آن جامعه را با یک شوک (هراس ناگهانی) مواجه ساخت.
وی با بیان اینکه این بیماری همچنین بسیاری از فعالیتهای روزمره را نیز متوقف کرد، افزود: تداوم این روند اما در کنار نامشخص بودن زمان تولید واکسن و ورود آن به بازار ناگزیر سبب سازگاری با شرایط کنونی شد.
کریمی تصریح کرد: بنابراین خانوادهها به زندگی متعارف بازگشتند و بنابر ضرورت در برخی رفتارها و برنامههای شخصی و اجتماعی تغییر حاصل شد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال تجملگرایی و برگزاری مراسمهای تشریفاتی در برخی خانوادهها به عنوان یکی از مهمترین موانع ازدواج و تشکیل خانواده محسوب میشد؛ شیوع کرونا ویروس شاید یک فرصت به منظور تغییر سبک زندگی و تشکیل خانواده (به دور از تجملگرایی) باشد.
به گفته مدیرکل برنامهریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان، این روزها بسیاری از زوجهای جوان بدون برگزاری مراسم عقد و عروسی زندگی مشترک خود را آغاز کردند.
۲۲ هزار نفر در دوران شیوع کرونا تحت پوشش مراکز مشاوره قرار گرفتهاند
کریمی درمورد تاثیر شیوع این بیماری بر روابط خانوادهها نیز اظهار داشت: کاهش درآمدهای اقتصادی، قرنطینه خانگی و افزایش مدت زمان حضور اعضاء خانواده (زن و شوهر و فرزندان) در کنار یکدیگر و عدم فراگیری مهارت های ارتباطی سبب افزایش مشکلات خانوادگی شده است.
مدیرکل برنامهریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان همچنین یادآور شد: با شیوع این ویروس در کشور میزان مشاورههای حضوری نیز در مراکز تخصصی ازدواج و خانواده کاهش و شمار مشاورههای تلفنی و آنلاین به میزان قابل توجهی افزایش یافت.
به گفته کریمی، کاهش و رفع اضطراب و تنش ناشی از شیوع این بیماری، مشاورههای پیش از ازدواج، زوجدرمانی و پیشگیری از اختلافات خانوادگی از مهترین علل مراجعه به مراکز مشاوره است.
وی ادامه داد: براساس آمار از ۲۱۳ مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده فعال وزارت ورزش و جوانان در اسفند سال ۹۸ و فروردین سال جاری نزدیک به ۲۲ هزار نفر از خدمات مشاورهای بهره بردهاند.