تهران-ایرنا- محققان ایران و ترکیه‌ ۲۲ طرح مشترک را با توافق مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و کارگروه همکاری‌های علمی ایران و ترکیه در سازمان پژوهش و فناوری این کشور (توبیتاک) انجام می‌دهند.

به گزارش روز چهارشنبه وزارت علوم، در پی اعلان فراخوان طرح های پژوهشی مشترک ایران و ترکیه در چارچوب برنامه TUBITAK-MSRT Joint Call ۲۰۲۰ در تیرماه ۹۸ و اختصاص مهلت پنج ماهه (بعد از یکبار تمدید مهلت بنا به درخواست محققان ۲ کشور)   که به دریافت ۱۶۴ طرح پژوهشی مشترک بین محققان ایرانی و ترکیه ای منجر شد، داوری های فنی و علمی از طریق سامانه های ویژه بارگذاری و داوری طرح ها به پایان رسید.

در همین زمینه، فرآیند بررسی اولیه مدارک ارسالی توسط کارشناسان انجام شد و ۱۳۴ طرح نهایی که به طور صحیح و مطابق موارد درخواستی بارگذاری و ارسال شده بودند در دی ماه ۱۳۹۸ وارد مرحله داوری شد.

داوری علمی طرح ها در کشور با دعوت از اعضای هیأت علمی و محققان از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی سراسر کشور انجام شد و برای هر طرح ۲ داور منتخب اختصاص یافت.

با جمع بندی نظرات داوران هر ۲ کشور در فروردین و اردیبهشت ۹۹، تعداد ۲۲ طرح مشترک میان پژوهشگران ایرانی و ترکیه با تصمیم مشترک مرکز همکاری های علمی و بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و توبیتاک انتخاب شد.

اسامی ۲۲ طرح یاد شده در این لینک قابل مشاهده است.

بودجه اختصاص داده شده برای طرح‌های منتخب از طرف توبیتاک برای محقق ترکیه ای مبلغ ۱۰۰ هزار لیره و از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای محقق ایرانی ۴۰۰ میلیون ریال تعیین شده است.

فهرست طرح های منتخب همراه با اسامی پژوهشگران، عناوین پروژه و نام دانشگاه های مربوطه، بر روی سایت مرکز همکاری های علمی و بین المللی وزارت عتف اعلام شده است.

به گزارش ایرنا، حسین سالارآملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل روز گذشته از این طرح با عنوان تعاملات بین المللی پساکرونا میان ایران و ترکیه خبر داد.

وی در این باره اعلام کرد که مقدمه یک تعامل پساکرونا در وزارت علوم در حال طراحی است که امروز نتایج این طرح اعلام شد.