سرهنگ رضا عزیزی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: بر اساس نظر کارشناس حاضر در صحنه تصادف، تردد با سرعت غیر مجاز عامل واژگونی تراکتور و مرگ راننده ۳۵ ساله آن بود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه تراکتور بدون کمک فنر است در صورت بالا بودن سرعت به ویژه در سر پیچ ها، با هدایت فرمان به یک سمت بی درنگ این نوع وسیله نقلیه واژگون میشود.
رییس پلیس راه استان همدان اظهار داشت: تراکتور ناایمن ترین وسیله حتی نسبت به موتورسیکلت است؛ چرا که در بیشتر موارد به هنگام بروز حادثه ابتدا راننده آن به علت نبود حفاظ و اتاقکی بر روی تراکتور و سقوط و برخورد با سطح جاده، آسیب میبیند.
سرهنگ عزیزی ادامه داد: در صورت واژگونی موتورسیکلت وزن این وسیله نقلیه به حدی نیست که به راکب آن آسیب جدی وارد کند اما تراکتور هنگام واژگونی موجب مرگ راننده میشود.
وی بیان کرد: بیشتر دارندگان و رانندگان تراکتور بیمهنامه و گواهینامه ندارند و هنگام بروز حادثه و مرگ سرپرست خانواده، دیگر اعضای خانواده از نظر اقتصادی با مشکل جدی مواجه میشوند.
رییس پلیس راه استان همدان ادامه داد: برخی از رانندگان تراکتور نسبت به سوارکردن مسافر نیز اقدام میکنند در حالیکه ظرفیت این وسیله نقلیه تنها یک نفر و آن هم راننده بوده و آنها از نظر قانونی مجاز به سوار کردن فرد دیگری نیستند.
سرهنگ عزیزی گفت: بیشتر سوانح تراکتور مربوط به رانندگی غیر ایمن در زمین های کشاورزی هنگام شخم زدن است چرا که شخم زدن زمین های با شیب تند و مجهز نبودن تراکتور به کمک فنر موجب می شود با اندک ضربه ای این وسیله نقلیه واژگون شود.
وی اظهار داشت: با توجه به نزدیک شدن به زمان برداشت محصول، تردد تراکتورها در بین زمینهای کشاورزی و بین روستاها نیز افزایش مییابد و احتمال می رود از این پس سوانح این قبیل وسایل نقلیه نیز بیشتر شود.
رییس پلیس راه همدان تاکید کرد: ورود تراکتور به جاده اصلی و بزرگراه به علت کندی سرعت و ایجاد ترافیک ممنوع است و در صورت بروز حادثه راننده آن مقصر شناخته میشود.
سرهنگ عزیزی حرکت خلاف جهت خودروها، حرکت در شب هنگام و تاریکی هوا و تردد با یک لاستیک بر روی خاکی و یک لاستیک بر روی سطح آسفالت و جاده را از تخلفهای شایع رانندگان تراکتور برشمرد.
وی گفت: همه ساله ماموران پلیس راه به منظور پیشگیری از بروز سوانح برای دارندگان تراکتور و دیگر وسایل نقلیه، در روستاها حضور یافته و آموزشهای لازم را ارائه میدهند.
استان همدان دارای پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر انواع راه است و سال گذشته ۴۶۴ تن در سوانح رانندگی درون و برون شهری آن جان باختند که این رقم نسبت به سال ۹۷ حدود هفت درصد معادل ۳۰ نفر افزایش داشته است.