به گزارش خبرگزاری رویترز از سیدنی، «سایمون بیرمنگهام» در عین حال گفت که استرالیا به تلاش برای انجام تحقیقات مستقل درمورد منشا شیوع ویروس کرونا ادامه می دهد.
دفتر بیرمنگهام روز چهارشنبه اعلام کرد که بهدنبال تعلیق صادرات گوشت گاو از چهار کشتارگاه استرالیایی از سوی مقام های گمرگ چین، وزیر تجارت استرالیا به «ژونگ شان» وزیر تجارت و بازرگانی چین درخواست تماس تلفنی داده است
تصمیم به تعلیق واردات گوشت استرالیا به چین روز سه شنبه و چند روز پس از تهدید پکن به وضع تعرفه ۸۰ درصدی بر محصول جوی استرالیا اتخاذ شد و به این نگرانی ها دامن زد که این تصمیم حاصل اقدام تلافیجویانه چین برای تلاش کانبرا جهت تحقیقات مستقل در مورد شیوع کرونا باشد.
چین که بزرگترین شریک تجاری استرالیاست، لزوم انجام تحقیقات مستقل در مورد منشا شیوع کرونا را رد کرده است.
بیرمنگهام با اشاره به اینکه کانبرا خواستار مناسبات مبتنی بر احترام با پکن است، یادآور شد که مقام های چینی تحریم گوشت و وضع تعرفه بر محصول جو را موضوعاتی بی ارتباط دانسته اند. وی تاکید کرد که تحریم گوشت استرالیا از سوی چین، به مساله برچسب و گواهی نامه سلامت ارتباط داشت و حال آنکه تعرفه محصول جو مربوط به مساله ضد دامپینگ بود.
در همین حال، روزنامه «گلوبال تایمز» چین روز چهارشنبه در سرمقاله خود، تعلیق واردات گوشت استرالیا را زنگ بیدارباشی برای استرالیا به دلیل اقدامات غیردوستانه اش دانست.
در این سرمقاله با استناد به تلاش برای انجام تحقیقات مستقل در مورد منشا شیوع کرونا و تصمیم استرالیا برای تحریم شرکت چینی هوآوی، آمده است: با توجه به اتکا اقتصادی سنگین استرالیا بر چین، نگرانی درمورد تمهیدات تلافی جویانه احتمالی پکن کاملا موجه است.
ماه گذشته، «چنگ جینگیه» سفیر چین در کانبرا هشدار داد که مصرف کنندگان چینی ممکن است محصولات استرالیایی را تحریم کنند، اگر استرالیا درصدد تحقیقات مستقل درمورد منشا شیوع کرونا باشد. وزرای دولت استرالیا، این سخنان را تهدید دانستند.
با این همه، وزیر تجارت استرالیا امروز (چهارشنبه) گفت که کشورش حمایت از تحقیقات بین المللی درمورد کرونا را ادامه می دهد.
«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز روز سه شنبه گفت که گمرک این کشور شاهد نقض مکرر قرنطینه از سوی شرکت های تولید گوشت گاو در استرالیا بوده و واردات گوشت از کانبرا با هدف اطمینان از تامین سلامت و ایمنی مصرف کنندگان چینی به حال تعلیق درآمده است.
تجارت گوشت گاو استرالیا در سال های اخیر رونق گرفته که عمده دلیل آن تقاضای چین است. سال گذشته، واردات گوشت گاو چین به ۲.۸۷ میلیارد دلار رسید و دو برابر ارزش واردات سال ۲۰۱۸ به مبلغ ۱.۳۷ میلیارد دلار برآورد شد.
۲۴ درصد از صادرات گوشت گاو استرالیا در سال گذشته به چین اختصاص یافت. در سال ۲۰۱۸ این رقم ۱۴ درصد و در سال ۲۰۱۷ این میزان ۱۱ درصد بود.
چین در سال ۲۰۱۷ با استناد به نگرانی در مورد برچسب زدن، ۶ شرکت صادرکننده گوشت استرالیایی را تحریم کرد. مدت زمان آن تحریم، سه ماهه بود.
درپی شیوع ویروس کرونا، کانبرا همچنین خشم چین را با طرح درخواست متوقف کردن فروش حیوانات در بازارها برانگیخته است. مناسبات پکن و کانبرا در سال های اخیر به دلیل نگرانی درمورد افزایش نفوذ چین در سیاست استرالیا و تنش در دریای جنوبی چین، به سردی گرائیده است. اما علاوه بر استرالیا، کشورهایی چون آمریکا نیز نحوه مدیریت پکن بر شیوع کرونا در ووهان را زیر سوال برده و خواستار تحقیقات مستقل در مورد منشاء بیماری کووید – ۱۹ شدهاند. چین نیز تاکید دارد که بررسی منشاء انتشار ویروس باید به جامعه علمی و دانشمندان محول شود. با این همه، سخنگوی وزارت امور خارجه چین بدون ارائه مدرک و دلیل اعلام کرد که ویروس کرونا از آمریکا نشات گرفته است.