تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۶

تهران – ایرنا – «سباستین کورتس» صدراعظم اتریش روز چهارشنبه اعلام کرد که مرزهای کشورش با سوئیس و لیختن‌اشتاین به‌طور کامل بازگشایی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز از وین، کورتس در یک کنفرانس خبری گفت: همان روش درنظر گرفته شده درمورد آلمان را در ارتباط با سوئیس و لیختن‌اشتاین به کار می گیریم، به این معنا که این اقدام در دو مرحله انجام می شود.

وی افزود: نه تنها بازگشایی تمام مرزها در تاریخ ۱۵ ژوئن (۲۶ خرداد) روی می دهد، بلکه در روز ۱۵ ماه می (۲۶ اردیبهشت ماه) نیز محدودیت ها در این زمینه کاهش می یابد.

دولت اتریش همچنین ساعاتی پیش اعلام کرد که این کشور و آلمان قصد دارند از روز ۱۵ ماه ژوئن مرز مشترک خود را که از اواسط ماه مارس گذشته (۲۵ اسفند ۹۸) بسته شده بود، بازگشایی کنند.

این در حالی است که کمیسیون اروپا در توصیه نامه جدید خود، از اعضای اتحادیه اروپا خواسته است به دلیل بحران کرونا، محدودیت های سفر را تا یک ماه دیگر تمدید کنند.

طبق پیشنهاد مقام‌های اتحادیه اروپا، محدودیت‌های کنونی سفر در کشورهای عضو این اتحادیه باید تا ۱۵ ژوئن (۲۶ خرداد) تمدید شود.

این کمیسیون با اعلام اینکه باید پس از این مهلت، بازدید اقوام و خویشاوندان نزدیک ساکن کشورهای دیگر اتحادیه دوباره امکان‌پذیر شود، توصیه کرد که زدن ماسک باید در هواپیما و فرودگاه ادامه یابد و شرکت‌های هواپیمایی نباید ملزم به خالی نگه داشتن صندلی‌های وسط در داخل هواپیماها شوند.

در ماه مارس (فروردین-اردیبهشت) کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تلاش برای جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا موافقت کردند که مرزهای خود را به روی بازدیدکنندگان غیر اروپایی ببندند. کمیته اروپا بازوی اجرایی اتحادیه با این تصمیم تلاش کرد تا کنترل در امتداد مرزهای داخلی را به حداقل برساند.  

شیوع ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد، نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

تازه ترین اخبار از مبتلا شدن ۴ میلیون و ۳۶۹ هزار و ۸۶۸ نفر در سراسر جهان به کووید – ۱۹ حکایت دارد. از این تعداد ۲۹۳ هزار و ۸۲۵ نفر فوت شده و یک میلیون و ۶۱۹ هزار و ۵۴۴ نفر بهبود یافته اند.