نیویورک– ایرنا- مشکلات اقتصادی در ایالت‌های کلیدی منطقه "میدوست" آمریکا نشان می‌دهد که "جو بایدن" رقیب انتخاباتی ترامپ وضع بهتری در ایالت‌های آیووا، ویسکانسین و میشیگان پیدا کرده است.

نشریه «استورم لیک» که در ایالت آیووا منتشر می‌شود در گزارشی با اشاره به وضع بد اقتصادی کارگران و بخشی از کشاورزان در ایالت‌های مرکزی آمریکا نوشت: حتی قبل از اینکه بیماری کووید-19 از ماه مارس همه جا را به تعطیلی بکشاند، مردم از میلواکی ویسکانسین تا موسکگون میشیگان نگران وضع آینده بودند.

جنگ‌های تجاری با چین، مکزیک، کانادا و اروپا بر قیمت تولید فولاد و قیمت سویا تاثیر بدی گذاشته بود و کارگران ماشین‌آلات کشاورزی شرکت "جان دیر" در دونپرت آیووا با کاهش و توقف تولید روبرو شده بودند. همچنین کارخانه‌های تولید اتانول، کارگران خود را اخراج کرده بودند.

این گزارش می‌افزاید: کشاورزان در منطقه سوو در شمال غربی آیووا، جایی که ترامپ 90 درصد آرا را به خود اختصاص داده بود، می‌گویند دوباره به وی رای نخواهند داد زیرا که آنها به دلیل کاهش تولید اتانول که از فراوردهای جانبی ذرت است و برای سوخت خودرو استفاده می شود، دچار زیان شده‌اند.

کاهش تولید ماده اتانول پس از آن رخ داد که آژانس حفاظت از محیط زیست ترامپ به 31 پالایشگاه نفت این کشور اجازه داد که الزامی برای استفاده از ترکیبات اتانول نخواهند داشت. اتانول برای کاهش آلایندگی سوخت به بنزین خودرو افزوده می‌شود.

این گزارش تصریح می‌کند: رتبه ‌بندی ترامپ در ایالت‌های کلیدی مناطق مرکزی آمریکا (میدوست) که در سال 2016 در همه آنها رای اول را آورده بود، در حال پایین رفتن است. به خصوص در میشیگان، ویسکانسین و آیووا وضعیت ترامپ متزلزل شده است.

گزارش تارنمای استورم لیک با اشاره به تاثیر منفی و عمیق ویروس کرونا بر اقتصاد آمریکا می‌نویسد: بر همه این مشکلات پیشین، همه‌گیری ویروس کرونا نیز سربار شده است. مساله‌ای که ترامپ از ابتدا کوچک شمرده بود.

به دلیل ویروس کرونا قیمت ذرت از ژانویه به این سو، 19 درصد سقوط کرده است. وضعیت تولیدی گوشت و کشتارگاه‌ها بحرانی است و 60 درصد از کارگران کشتارگاه‌ها کرونا  گرفته‌اند. وضعیت دامداری‌ها نیز از قبل خراب‌تر شده است و اخباری که درباره خودکشی دامدارها به دلیل ورشکستگی در گوشه و کنار منتشر می‌شود، نشان‌دهنده وضع وخیم دامداری‌هاست.

این گزارش پیش‌بینی می‌کند ترامپ جایگاه شکننده‌ای در مناطق میدوست دارد و بایدن می‌تواند برنده این ایالت‌های کلیدی در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر شود. آرای کشاورزان و اقشار کارگری در میشیگان، ویسکانسین و آیووا می‌تواند نقش مهمی در سرنوشت ترامپ در ماه نوامبر داشته باشد. 

کارزار انتخاباتی بایدن و متحدان وی حملات همه‌جانبه‌ای را علیه مدیریت مقابله با شیوع ویروس ‌کرونا در آمریکا توسط ترامپ به راه‌انداخته‌اند و شک ندارند این موضوع در آبان ماه (زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در آبان‌ماه) برگ برنده‌ای برای دموکرات‌ها خواهد بود. 

نتایج تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در آمریکا نشان می‌دهد که بایدن در روند انتخابات ریاست جمهوری از برتری ۶ امتیازی در مقابل ترامپ برخوردار است. براساس نظرسنجی سراسری و مشترک یو اس‌ای تودی و دانشگاه سافولک آمریکا، ۴۴ درصد افراد از نامزدی بایدن در انتخابات نوامبر حمایت کردند و ۳۸ درصد نیز طرفدار ترامپ بودند هرچند این نظرسنجی‌ها می‌تواند تا 6 ماه آینده تغییرات زیادی پیدا کند.