روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم حسن هانیزاده تحلیلگر مسایل بینالملل می نویسد: برعکس آمریکا به رغم برخورداری از توان نظامی و قدرت اقتصادی بالا نتوانست در مقابل این ویروس یک اقدام جدی انجام دهد و دونالد ترامپ در برابر این پدیده و اپیدمی اجتماعی و بهداشتی مقاومت نکرد و درنتیجه شانس او برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ به شدت پایین آمده است. لذا فرافکنی از سوی ترامپ علیه ایران و چین آغاز شد و به نظر میرسد وی برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ نیازمند یک برگ برنده است و این احتمال وجود دارد که از هم اکنون تا انتخابات ریاست جمهوری در حال زمینهسازی یک تقابل نظامی با چین باشد. فلذا سقوط قیمت نفت و آسیب دیدن همپیمانان آمریکا در حوزه نفتی موجب شده که اقتصاد آمریکا هم به شدت آسیب ببیند.
از این رو، آمریکا و شخص دونالد ترامپ اعتقاد دارد اگر این وضعیت ادامه پیدا کند منجر به شکستش در انتخابات خواهد شد فلذا برای فرافکنی و توجه افکار عمومی نیازمند یک بحران فرامنطقهای است و به همین دلیل به نظر میرسد که درگیری بین چین و آمریکا به مرحله جدی رسیده و این احتمال وجود دارد که ظرف سه ماه آینده این درگیری آغاز شود. هرچند ممکن است این درگیری به جنگ اتمی منجر نشود اما به هر حال جهان در آستانه رویارویی دو قدرت بزرگ جهانی آمریکا و چین است و اگر کشورهای بزرگ جهان و سازمان ملل به این مساله ورود پیدا کنند، این درگیری بسیار قوی خواهد بود و ممکن است از مرزهای یک منطقه خارج شود و به یک جنگ فراگیر جهانی تبدیل گردد. فلذا اکنون جهان نفسها را در سینه حبس کرده و این امر نشان میدهد که دونالد ترامپ برای تقابل با چین برنامهریزی کرده است.
طبیعی است که الان ایران خطر جدی برای آمریکا نیست. خطر جدی از نظر دونالد ترامپ، چین است که الان در حال بازسازی شرایط اقتصادی خود میباشد، برعکس آمریکا که در طول سه ماه گذشته هفت تریلیون دلار آسیب اقتصادی دیده و بیش از ۳۰ میلیون نفر از نیروهایش کار خود را از دست دادهاند. شرایطی که از جنگ دوم جهانی تاکنون برای آمریکا بیسابقه بوده است. الان آمریکا در شرایط اقتصادی و اجتماعی بسیار شکنندهای قرار دارد و به همین دلیل آمریکا الان درحال تحریک تایوان و در حال زمینهسازی و مشورت با کشورهای جنوب شرق آسیاست تا بتواند آسیبهای اقتصادی و نظامی به چین وارد کند.