عباس رضایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این شهرستان جزو اولویت های آموزش و پرورش استان در برچیدن مدارس خشتی و گلی بود، اظهار داشت: از سال ۹۳ تاکنون به ازای هر مدرسه خشتی و گلی در مقاطع مختلف تحصیلی یک مدرسه ساخته شده است.
وی افزود: در این بین تنها بهره برداری از یک مدرسه نوساز در روستای سوخسو انقلاب به علت شیوع کرونا به تاخیر افتاده است.
وی با اشاره به اینکه رازوجرگلان، جزو شهرستان های پیشتاز در حذف مدارس خشتی و گلی است، افزود: اگرچه این نوع مدارس حذف شده است اما، این به معنای نبود نیاز به فضاهای آموزشی جدید نیست بلکه هم اکنون در این شهرستان به ۲۰ مدرسه نیازمند هستیم.
مدیر آموزش و پرورش رازوجرگلان گفت: این شهرستان، جزو معدود شهرستان هایی است که جمعیتی روبه رشد دارد، به گونه ای که تاکنون در بسیاری از مناطق، فقط مقطع متوسطه اول داشتیم، ولی هم اکنون با توجه به کمبود فضای آموزشی، مقطع متوسطه در نوبت دیگر مدارس برگزار می شود.
رضایی افزود: در واقع برای جبران کمبود فضاهای آموزشی در شهرستان، برخی از مدارس دو نوبته برگزار می شود که بدون شک در کاهش کیفیت آموزشی بی تاثیر نیست.
۱۲ هزار دانش آموز در ۱۸۲ مدرسه شهرستان راز و جرگلان تحصیل می کنند.
خراسان شمالی دارای ۳۰۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان است که بیشتر این مساحت در شهرستان راز و جرگلان واقع است.
این شهرستان سه بخش و ۶ دهستان دارد و ۹۵ درصد جمعیت این منطقه روستایی هستند.
راز، مرکز شهرستان مرزی راز و جرگلان در ۱۲۰ کیلومتری مرکز خراسان شمالی قرار دارد و بیشترین تمرکز جمعیتی قوم ترکمن این استان در راز و جرگلان است.