محمود امانی روز پنج شنبه در جریان بازدید از روند ساخت فرودگاه گناباد در گفت و گو با خبرنگاران افزود: مسائل و مشکلات ساخت و تکمیل فرودگاه گناباد در نشستی با حضور نمایندگان فعلی و منتخب گناباد در مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور در تهران بررسی و قرار شد روند این طرح با پیگیری بیشتر مسوولان مربوطه سرعت یابد.
وی ادامه داد: باند و سطوح پروازی فرودگاه گناباد تاکنون به طور کامل آماده شده و تنها نیازمند خط کشی است و ساختمانهای جانبی و اداری و امنیت پرواز هم تکمیل شده و ترمینال آن هم از نظر فیزیکی و تخصیص اعتبار ۷۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و محوطهسازی و دیوارکشی و زیباسازی و ساخت بلوار ورودی فرودگاه از جاده اصلی تا جلوی ترمینال فرودگاه در مدت زمان کوتاهی طی سال جاری انجام می شود.
مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی گفت:ساخت سوله ساختمان سالن انتظار فرودگاه گناباد که در سال ۱۳۹۷ آغاز شده بود به دلیل آن که با شرایط طرح همخوانی نداشت متوقف شد و برای کاربری دیگری از آن استفاده میشود و سوله دیگری در کنار آن با پیشرفت فیریکی ۷۵ درصد در دست ساخت است و امسال ۵۰ میلیارد ریال برای تکمیل آن اختصاص یافت.
امانی افزود: پیمانکاران قبلی فرودگاه گناباد به تعهدات خود عمل کردند و پیمانکار فعلی هم با مشاور اختلاف نظر دارد که طی دو روز آینده این مساله مورد بررسی قرار می گیرد که اگر این پیمانکار نتوانست به تعهدات خود عمل و انتظارات ما را برآورده کند روند کارش متوقف و پیمانکار دیگری جایگزین آن می شود.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیتهای مالی و از طرفی توانمندی و ظرفیتهای پیمانکاران بومی قرار شد که پیمانکار محلی برای محوطهسازی و تکمیل سایر بخشهای زیربنایی فرودگاه گناباد در نظر گرفته شود.
مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی با اشاره به این که طرح ساختفرودگاه گناباد هر ماه به صورت مداوم توسط اداره کل فرودگاههای خراسان رضوی رصد می شود گفت: این فرودگاه طی ۶ ماه نخست امسال افتتاح و طی ۶ ماهه دوم ۱۳۹۹ به بهره برداری می رسد و نخستین پرواز در آن به زمین می نشیند.
فرماندار گناباد هم گفت: طرح ساخت فرودگاه گناباد جزء ۱۶ طرح مهم اقتصادی این شهرستان در راستای مثلث توسعه اقتصادی و تفاهم نامه جلسه اقتصاد مقاومتی است که طی سال گذشته در سفر استاندار خراسان رضوی به گناباد در اولویت رسیدگی قرار گرفت و با توجه به شرایط اقتصادی شاهد تاخیر در زمان بندی اجرا و ناهماهنگی بین پیمانکار فعلی و مشاور هستیم که امیدواریم با بذل توجه شرکت فرودگاههای کشور و اداره کل فرودگاههای خراسان رضوی در بازه زمانی مقرر طی سال جاری به بهره برداری برسد.
حامد قربانی افزود: بر خلاف برخی از طرحهای عمرانی که روند اجرای آنها متوقف شده است، طرح فرودگاه گناباد در دست اجراست و تاکنون در مجموع ۲۵۰ میلیارد ریال برای اجرای آن هزینه شده است و پیمانکار احداث راه دسترسی و محوطه سازی آن انتخاب شده و در اسرع وقت کار خود را آغاز می کند.
وی با اشاره به این که مدیر فرودگاه گناباد در این شهر حضور ندارد و به صورت پروازی فعالیت می کند و استقرار این فرد به عنوان یک مدیر شهرستانی در گناباد مهمترین خواسته ماست ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک با استقرار وی و افزایش نظارتها روند اجرای طرح سرعت یابد.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: پیشرفت طرح احداث فرودگاه گناباد در سال ۱۳۹۵ حدود ۴۵ درصد بود که با پیگیریهای متعدد به ۷۵ درصد افزایش یافته است و این طرح که طی سنوات گذشته حتی از ردیف طرحهای فرودگاهی کشور حذف شده بود با پیگیریهای مستمر دوباره ردیف اعتباری گرفت و شرکت فروگاههای کشور با دغدعه خاصی آن را پیگیری می کند.
حمید بنایی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی فرودگاه گناباد از اختصاص ۳۳۰ میلیارد ریال اعتبار طی سال جاری برای احداث و تکمیل دیوارکشی و احداث محوطه و جاده دسترسی و تامین تجهیزات مورد نیاز آن خبر داد.
مراحل اجرایی ساخت فرودگاه گناباد از سال ۱۳۷۲ آغاز شد و تا سال ۱۳۸۳ فقط باند خاکی آن اجرا شد و از آن زمان تا ابتدای سال ۱۳۹۵ بتن ریزی و تکمیل پهنای باند فرودگاه به اتمام رسید.
مرحله دوم ساخت فرودگاه گناباد شامل پایانه آن نیز تیر ماه ۱۳۹۴ از طریق مناقصه به پیمانکار واگذار شد و از شهریور ماه این سال گودبرداری، بتن ریزی و فوندانسیون سالن فرودگاه انجام شد.
طرح احداث فرودگاه گناباد با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی در دست اجرا و در مجموع ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای آن اختصاص یافت.
استان خراسان رضوی هم اکنون دارای دو فرودگاه در مشهد و سبزوار است.
مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.