تهران – ایرنا – جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) روز پنجشنبه طی بیانیه‌ای به مناسبت هفتاد و دومین سالروز اشغال فلسطین «روز نکبت» اعلام کرد: مقاومت مسلحانه گزینه‌ای راهبردی برای دفاع از ملت فلسطین است.

به گزارش تارنمای حماس، جنبش مقاومت اسلامی، بر حق ملت فلسطین برای مقاومت در برابر رژیم اشغالگر با تمام ابرازها به ویژه مقاومت مسلحانه که گزینه‌ راهبردی دفاع از ملت فلسطین و بازگرداندن حق آنهاست، تأکید شده است.

دراین بیانیه از ملت فلسطین خواسته شده تا به گزینه مقاومت همه‌جانبه به عنوان یک راهبرد ملی که مؤثر بودن آن ثابت شده، پایبند باشند.

حماس دراین بیانیه هرگونه طرحی که هدف آن از بین بردن مسأله فلسطین و کاستن حق ملت باشد را قاطعانه رد کرده است.

حماس از مردم فلسطین خواسته که تا به وحدت ملی به عنوان سنگ اول مقابله با رژیم اشغالگر و طرح‌های آن، پایبند باشند؛ زیرا حماس وحدت ملی را مقدس می‌داند و برای پایان چنددستگی‌ها، امتیازات و انعطاف بسیاری به خرج داده است.

حماس افزوده است: در برابر این خطر که ما را محاصره کرده، حتما بایستی ملت فلسطین برای مبارزه و انقلاب بسیج شوند و برای ایجاد یک راهبرد همه‌جانبه ملی در مسیر مبارزه مقاومتی هر چه سریعتر اقدام شود.

حماس تأکید کرده که اسرای فلسطینی در رأس اولویت‌های این جنبش قرار دارند و این جنبش تا آزادی آنها از تمام زندان‌های دشمن، از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد؛ زیرا این عهدی است که حماس با خود بسته است.

جنبش مقاومت اسلامی با رد هرگونه اقدامی که به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بیانجامد، آن را خنجر از پشت و نقض حقوق فلسطینی‌ها قلمداد کرده است.

حماس افزوده است: اقداماتی از این دست دشمن را تشویق می‌کند که به جنایت‌های بیشتری علیه حقوق و مقدسات ملت فلسطین روی بیاورد.

رژیم صهیونیستی در روز ۱۴ ماه می ۱۹۴۸ (۲۴ اردیبهشت سال ۱۳۲۷) اعلام موجودیت کرد و یک روز بعد از این رویداد ننگین (۱۵ می) به عنوان روز نکبت نامگذاری شد.

جنگ ۱۹۴۸ یا آن چه فلسطینی ها از آن به «یوم النکبه» (روز نکبت) یاد می کنند و اسرائیلی ها، تشکیل دولت موهوم خود، جنگی بود که در سرزمین فلسطین شکل گرفت و به تشکیل رژیم جعلی اسرائیل و رانده شدن فلسطینی ها از سرزمین مادری شان منجر شد.

آغاز این فاجعه در ماه می سال ۱۹۴۸ با اشغال بیش از سه چهارم منطقه تاریخی فلسطین، کشته شدن۵۳۱ فلسطینی و اخراج و آوارگی حدود ۸۵٪ از جمعیت فلسطین در کشورهای همسایه با آن و برخی از کشورهای خارجی طبق گزارش دفتر مرکزی آمار فلسطین، بود.