قم - ایرنا - مدیر کل بیمه سلامت قم گفت:‌ برمبنای اسناد بالادستی و مصوبات هیئت وزیران، استقرار دولت الکترونیک از اهداف اصلی سازمان بیمه سلامت در قم است.

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی اداره کل بیمه سلامت قم، محمد رضا فخاریان قمی در جلسه شورای اطلاع رسانی این اداره کل بیان کرد:‌ نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک، سامانه پردازشگر تبادل اسناد بستری و بستری موقت در مراکز درمانی غیر دانشگاهی بیمارستانی و مراکز جراحی محدود و طرح استحقاق سنجی در بیمارستانهای دولتی دانشگاهی از مهمترین برنامه های سال جاری سازمان بیمه سلامت به منظور تحقق راهبرد دولت الکترونیک در استان قم است.

مدیرکل بیمه سلامت با اشاره به این که تعداد۳۳ موسسه شامل پزشک و داروخانه در طرح نسخه نویسی الکترونیک با این اداره کل همکاری می کنند، افزود: از ابتدای تیرماه سالجاری باید کلیه پزشکان اسناد خود را به صورت الکترونیک ارسال نمایند.

وی همچنین به پرداخت مطالبات مراکز و موسسات درمانی طرف قرار داد اشاره کرد و افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون مبلغ ۳۹۷ میلیاردتومان به موسسات و مراکز درمانی دولتی و خصوصی پرداخت شده است که رقمی بالغ بر۱۷۷ میلیارد تومان مطالبات سال ۹۸ و همچنین رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیارد تومان مربوط به مانده مطالبات سال ۹۷ بوده است.

وی ادامه داد: از آغاز شیوع بیماری کرونا در این استان رقمی بالغ بر۲۸۴ میلیارد تومان به موسسات درمانی دولتی دانشگاهی پرداخت شده است.

مدیرکل بیمه سلامت بیان کرد: در سر جمع اعتبارات تخصیصی از اسفند ماه سال گذشته و پس از شیوع بیماری کرونا مبلغ یکهزار و ۲۹ میلیارد تومان از سوی ستاد سازمان در اختیار این اداره کل قرار گرفته که برابر مقررات و ضوابط نسبت به توزیع آن اقدام شده است.

وی صیانت از حقوق بیمه شدگان را از وظایف اصلی این اداره کل دانست و با اشاره به اقدامات این اداره کل برای مقابله با شیوع ویروس کرونا افزود: اعتبار دفترچه های بیمه سلامت در کلیه صندوق ها بیمه ای بجز بیماران خاص و صندوق ایرانیان تا پایان خرداد ماه ۹۹ تمدید شده و افرادی که دفترچه آنان از ابتدای اسفندماه ۹۸ فاقد اعتبارشده و دارای نسخه سفید بوده می توانند از همان نسخ برای خدمات درمانی مورد نیاز خود اقدام کنند.

وی تمدید پرونده داروهای تاییدی بیماران تا ۳۱ خرداد ۹۹ و همچنین افزایش سقف تایید داروهای پرونده ای از ۶ میلیون به هشت میلیون تومان را از دیگر اقدام‌های این اداره کل در ایام کرونا دانست و افزود:‌ درحال حاضر نیز هزینه خدمات تشخیصی بیماران کرونایی شامل سی تی اسکن و خدمات آزمایشگاهی توسط سازمان بیمه سلامت در سراسر کشور و این استان پرداخت می شود.

فخاریان قمی همچنین گفت:‌ پزشکان و کارشناسان این اداره کل از طریق سامانه ۱۶۶۶ در ایام کرونا به صورت شبانه روزی پاسخگوی سوالات مردم بودند.

مدیرکل بیمه سلامت استان با اشاره به تعداد ۶۰۸ موسسه طرف قرداد این اداره کل افزود: از این تعداد ۳۲۶ مورد شامل پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص و تعداد ۱۰ بیمارستان دولتی و خصوصی و ۵۵ موسسه پاراکلینیک(سونوگرافی-فیزیوتراپی و...) و تعداد۴۲ درمانگاه خیریه و خصوصی و ۶ مرکز ترک اعتیاد و ۶ مرکز جراحی محدود و تعداد ۱۴۲ داروخانه شبانه روزی، روزانه و خاص است که بیمه شدگان محترم می توانند نسبت به دریافت خدمات درمانی به این مراکز در سطح استان مراجعه کنند.

وی تعداد دفاتر پیشخوان و چاپ و صدور دفترچه را نیز ۱۰ مرکز اعلام کرد که بیمه شدگان محترم می توانند برای تمدید، تعویض و صدور دفترچه بیمه به این مراکز در سطح استان و شهرهای تابعه مراجعه کنند.

وی ادامه داد: آمار جمعیت بیمه شدگان این اداره کل بالغ بر ۳۴۱هزار و ۳۷تن است که از این تعداد، جمعیت کارکنان دولت ۶۱هزار و ۴۸ تن، سایر اقشار(بنیاد شهید ، بهزیستی، طلاب، اتباع، دانشجویان و کمیته امداد) ۸۵هزار و ۴۰ تن، روستائیان ۵۴هزار و ۳۳ تن و ایرانیان ۲۱هزار و ۵۲۱ تن و صندوق سلامت همگانی ۱۱۹هزار و ۳۹۵ تن است.

فخاریان قمی همچنین گفت: تعداد یکهزار و ۲۹۱ تن آمار جمعیت بیماران خاص مورد حمایت این بیمه در استان است که شامل ۵۹ تن بیمار هموفیلی، ۹۹ تن بیمار تالاسمی، ۴۴۵ تن بیمار دیالیز، ۵۱۴ تن بیمار ام اس ،۱۷۴ تن بیمار پیوند کلیه هست که هزینه ای آنان توسط سازمان پرداخت می شود.

وی اضافه کرد: در سال گذشته تعداد ۳۴۷هزار و ۷۷۶ هزار فقره دفترچه بیمه توسط دفاتر پیشخوان صادر و تعداد ۳هزار و ۹۷۶ هزارفقره ابطال و تعداد ۳هزار و ۶۳۷ فقره نیز المثنی صادر شده است. 

وی افزود: افراد فاقد دفترچه بیمه می توانند با حضور در این دفاتر پیشخوان و پرداخت حق سرانه نسبت به اخذ دفترچه بیمه سلامت برای خود و اعضای خانوار اقدام نمایند .

مدیرکل بیمه سلامت قم گفت: افرادی که توانایی مالی برای پرداخت حق سرانه را ندارند می توانند با ثبت نام در طرح ارزیابی وسع وتعیین دهک خانوار توسط سامانه  وزارت رفاه و رعایت مقررات و ضوابط مربوطه دفترچه بیمه سلامت دریافت کنند.

وی ادامه داد: همچنین دفترچه برای خانوارهای دهک ۱ و ۲ و۳ رایگان و خانوارهای ۴ و ۵ و ۶ به صورت ۵۰ درصد است و خانوارهای دهک های بالاتر باید به صورت کامل حق سرانه پرداخت کنند؛ این این اداره کل هیچ گونه تعهدی در خصوص اعلام دهک نداشته و سامانه وزارت رفاه با توجه به اطلاعات موجود نسبت به تعیین دهک اقدام می کند.