محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در پیامی توییتری با زبان کنایه به دولت آمریکا نوشت: آنها که به دنبال پاک کردن (موضوع) کرونا از طریق تزریق مواد ضدعفونی هستند، همچنین استدلال می کنند که آنها "مشارکت کننده" در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل هستند.
به نوشته ظریف، آنها (آمریکایی ها) در حالی مدعی شریک بودن در قطعنامه شورای امنیت هستند که مدت ها پیش به شراکت خود پایان داده اند.
مجید تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در واکنش به تکاپوی پمپئو برای تمدید محدودیتهای تسلیحاتی ایران گفت: آمریکا هیچ ادلهای بر اینکه همچنان مشارکتکننده در برجام است، ندارد.
روانچی در پیامی توییتری نوشت: پمپئو ادعا میکند که طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا یک "مشارکت کننده" است در حالی که قطعنامه ۲۲۳۱ به "مشارکتکنندگان در برجام" اشاره دارد.
وی ادامه داد: او (پمپئو) اشاره به "برجام" را حذف میکند زیرا رئیساش در ۸ مه ۲۰۱۸( هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۸) "توقف مشارکت آمریکا در برجام" را اعلام کرد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: به این دلیل، آمریکا هیچ ادله حقوقی برای اینکه "مشارکتکننده" است، ندارد.
مایک پمپئو پس از آنکه سیاست تروریسم اقتصادی، سیاسی و نظامی رژیم آمریکا را علیه مردم ایران بی نتیجه دید، با استدلال برآمده از بنیاد تروریستی دفاع از دموکراسی مدعی شده است که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، همچنان یکی از مشارکتکنندگان برجام است و میتواند ایران را به نقض تعهدات برجامی متهم کند و خواستار بازگرداندن تحریمهای شورای امنیت به ویژه تمدید محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران شود.