علی کاشفی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اصل کار واحدهای صنفی زیر پوشش این اتحادیه در ماههای بهمن و اسفند است که زمان خانه تکانی و نظافت برای عید نوروز فرا میرسد لذا مراجعه مردم به واحدهای خشکشویی و لباسشویی افزایش مییابد.
وی ادامه داد: شیوع کرونا و تعطیلی اجباری خشکشوییها و لباسشوییها ضرر زیادی را متوجه صنوف در مشهد کرد و صاحبان خشکشویی و لباسشویی برای تامین هزینههایشان، دستمزد کارگر و پرداخت بیمه سهم کارفرما به شدت دچار مشکل شدند و نتوانستند ضرر ناشی از تعطیلیهای اجباری را جبران کنند.
رییس اتحادیه صنف خشکشویی و لباسشویی مشهد گفت: از آن جا که اصل کار خشکشویی و لباسشویی در ماههای پایانی سال است به طور معمول ابتدای هر سال پنج تا ۶ درصد از صنوف زیرپوشش این اتحادیه پروانه خود را باطل میکنند اما امسال به دلیل شیوع کرونا ریزش صنفی در این اتحادیه به ۲۰ درصد رسید.
کاشفی افزود: آماده سازی خشکشویی و اتوکشی نیازمند مصرف حاملهای انرژی زیادی است و از سوی دیگر در شرایط کنونی مشتری کافی به مغازه مراجعه نمیکند و این مهم به ضرر صاحبان صنوف است.
وی ادامه داد: صنوف خشکشویی و لباسشویی استفاده شخصی از حامل های انرژی نمی کنند و تنها برای تامین بهداشت مردم آنها را مورد استفاده قرار میدهند پس چرا باید صاحبان این صنوف هزینه کامل حاملهای انرژی را پرداخت کنند و دولت هیچ کمکی در این زمینه به آنها نکند؟
رییس اتحادیه صنف خشکشویی و لباسشویی مشهد فرسودگی ماشین آلات را از دیگر مشکلات این صنوف ذکر و بیان کرد: اگر دولت بخواهد کمکی به این صنوف بکند باید تسهیلات ارزان قیمت در اختیار صاحبان خشکشویی و لباسشویی قرار دهد تا حداقل دستگاههای خود را نوسازی کنند که از مصرف بیش از حد حامل های انرژی نیز جلوگیری شود.
کاشفی افزود: حال که دولت صنوف را مجبور به تعطیلی کرده است باید حق و حقوق کسبه را در ایام تعطیلی اجباری پرداخت کند و این که دولت مدت زمان بیمه و مالیات را به تعویق بیندازد را نمیتوان کمک به صنوف دانست.
وی با اشاره به پرداخت ۳۰ درصد سهم کارفرما به بیمه تامین اجتماعی ادامه داد: زمانی که سازمان تامین اجتماعی در قبال پرداخت حق بیمه کارفرما، خدمات زیادی ارایه نمیدهد و مزیت زیادی برای جبران هزینه هایی درمان نمی پردازد چرا باید کارفرمایان حق بیمه کارگران را پرداخت کنند؟
رییس اتحادیه صنف خشکشویی و لباسشویی مشهد گفت: تسهیلاتی که قرار است دولت به صنوف متضرر از کرونا اختصاص دهد مربوط به ۱۳ رسته صنفی میشود که صنف ما جزء آنها نیست و هیچ کمکی شامل حال خشکشوییها نمیشود.
کاشفی افزود: قیمت مواد شوینده به شدت افزایش یافته، مشتری بسیار کم شده اما نرخنامه صنف خشکشویی و لباسشویی مربوط به سال ۱۳۹۷ است و با این شرایط، ادامه فعالیت بسیار دشوار است.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ اعلام کرد تاکنون ۱۱۴ هزار و ۵۳۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۱ تن در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶ هزار و ۸۵۴ تن رسید.