مشهد ایرنا- دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی گفت: نسبت مصارف به منابع قابل تخصیص در سیستم بانکی استان در سال ۱۳۹۸ به میزان ۷۳.۱ درصد بود که نسبت به سال ۱۳۹۷ به میزان ۴.۶ درصد رشد کرد.

حسن مونسان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص عملکرد بانکی خراسان رضوی در سال ۱۳۹۸ افزود: رشد منابع نظام بانکی این استان در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ معادل ۲۷.۹ درصد بوده و مطالبات غیرجاری این سیستم در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۷، ۴.۷ درصد رشد کرد.

وی ادامه داد: پارسال همچنین مجموع شاخص‌های منابع بانکی خراسان رضوی شامل سپرده موثر، ذخیره احتیاطی، ذخیره قانونی ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ به میزان ۲۷.۹ درصد رشد کرد.

دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی گفت: میزان سپرده موثر نظام بانکی استان در سال ۱۳۹۸ معادل یک میلیون و ۶۴ هزار و ۷۹ میلیارد ریال بود که در مقایسه با سال ۱۳۹۷ به میزان ۲۳۱ هزار و ۸۹۶ میلیارد ریال تغییر داشت.

مونسان افزود: ذخیره احتیاطی نظام بانکی خراسان رضوی در سال ۱۳۹۸ معادل ۲۱ هزار و ۲۸۲ میلیارد ریال بود که نسبت به پایان سال ۱۳۹۷، چهار هزار و ۶۳۸ میلیارد ریال تغییر کرد.

وی ادامه داد: ذخیره قانونی نظام بانکی خراسان رضوی در سال ۱۳۹۸، معادل ۱۳۸ هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال بود که نسبت به سال ۱۳۹۷ به میزان ۳۰ هزار و ۱۴۷ میلیارد ریال تغییر داشت.

دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی گفت: جمع سپرده ارزی نظام بانکی خراسان رضوی در سال ۱۳۹۸ معادل ۲۰۱ هزار و پنج میلیون دلار بود که نسبت به جمع سپرده ارزی سال ۱۳۹۷ به میزان ۷۶.۸ درصد رشد داشت.

مونسان  افزود: حجم کل تسهیلات اعطایی نظام بانکی خراسان رضوی در سال ۱۳۹۸، ۴۰۶ هزار و ۲۶۸ میلیارد ریال بوده که از این میزان ۶۳.۹ درصد از محل وصولی‌ها و ۳۶.۱ درصد از محل منابع جدید اعطا شده است.

وی ادامه داد: حجم تسهیلات پرداختی نظام بانکی خراسان رضوی در سال ۱۳۹۸ در بخش کشاورزی یکهزار و ۷۵۸ میلیارد تومان با ۷۸ درصد تحقق از هدف اولیه برای این بخش، حجم تسهیلات پرداختی بخش صنعت و معدن چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان با ۹۳ درصد تحقق، حجم تسهیلات پرداختی بخش مسکن و ساختمان یکهزار و پنج میلیارد تومان با ۳۷ درصد تحقق است.

دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی  حجم تسهیلات پرداختی پارسال نظام بانکی خراسان رضوی را در بخش قرض الحسنه دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان با ۸۵ درصد تحقق از هدف اولیه برای پرداخت در این بخش، حجم تسهیلات پرداختی بخش خدمات و بازرگانی را پنج هزار و ۲۴۶ میلیارد تومان با ۱۸۹ درصد تحقق، حجم تسهیلات پرداختی بخش صادرات را  ۶۳ میلیارد تومان با ۱۳۹ درصد تحقق، تسهیلات ازدواج را دو هزار و ۲۰۳ میلیارد تومان با ۸۲ درصد تحقق، تسهیلات کمیته امداد را  ۲۱۴ میلیارد تومان با ۱۹۵ درصد تحقق، تسهیلات بهزیستی را ۹۶ میلیارد تومان با ۲۲۴ درصد تحقق و تسهیلات مشاغل خانگی را  ۱۸ میلیارد تومان با ۲۸ درصد تحقق ذکر کرد.

مونسان گفت: مانده کل تسهیلات نظام بانکی استان در پایان سال ۱۳۹۸ معادل ۶۶۱ هزار و هشت میلیارد ریال بوده که نسبت به مانده کل تسهیلات پایان سال ۱۳۹۷ به میزان ۱۴۶ هزار و ۶۹۲ میلیارد ریال معادل ۲۸.۵ درصد رشد کرد.

وی افزود: میزان تسهیلات اعطایی نظام بانکی خراسان رضوی در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷، ۲۸.۹ درصد رشد کرد که بیشترین درصد رشد مربوط به بخش خدمات و گردشگری به ترتیب با ۳۵.۱ درصد و ۳۸.۴ درصد بود.

دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی گفت: پارسال ۵۰ واحد تحت تملک نظام بانکی خراسان رضوی به ارزش ۳۳۶ میلیارد ریال با اشتغال ۲۳۷ نفر به سرمایه گذاران واگذار شد که نسبت به سال ۱۳۹۷، ۲۵ درصد رشد داشت.

مونسان افزود: از مجموع ۳۸ بانک و موسسه مالی اعتباری استان، چهار بانک یا موسسه عضو شورای هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی نیستند و اطلاعات آنها در اختیار این شورا قرار ندارد.

وی ادامه داد: از ۳۴ بانک یا موسسه مالی اعتباری عضو این شورا نیز ۱۰ بانک و موسسه اطلاعات خود را به شورا ارایه نمی‌دهند و دلیل خود را نداشتن مجوز از مدیریت مرکزی آن بانک یا موسسه در تهران اعلام می‌کنند.