روح الله عظیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قبل از شیوع ویروس کرونا، میانگین تولید زباله عفونی در درمانگاه ها، کلینیک های تخصصی، آزمایشگاه ها و مطب پزشکان حدود ۶.۵ تن در ماه بود که این میزان در ماه های گذشته کاهش داشته است.
وی میانگین ماهانه تولید زباله در اسفندماه سال گذشته را چهار تن و در فروردین ماه امسال ۲ تن و ۷۶۰ کیلوگرم اعلام کرد که این میزان به ترتیب برابر ۶۱ و ۴۲ درصد زباله تولیدی در ماه های قبل از شیوع کرونا بوده است.
عظیمی، کاهش مراجعات مردم به پزشک و تعطیلی عمده مطب ها را از دلایل این کاهش برشمرد و گفت: بیشترین کاهش تولید در اسفندماه مربوط به مطب پزشکان عمومی با ۳۲ درصد و در فروردین ماه متعلق به دندانپزشکان با ۹۰ درصد کاهش بوده است.
وی افزود: کمترین میزان کاهش تولید زباله را مراکز بهداشت و خدمات پرستاری داشته اند که به ترتیب ۱۸ و ۴۵ درصد در ماه های اسفند و فروردین ماه نسبت به ماه های قبل از کرونا کاهش یافته که این بیانگر آن است که مراجعه به مراکز دولتی خیلی کاهش نداشته است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری بجنورد با بیان اینکه ترس از کرونا باعث کاهش مراجعات مردمی و در نتیجه کاهش تولید زباله عفونی شده است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در مراکز بیمارستانی نیز مجموع زباله های عفونی و غیرعفونی، به فرض آلوده بودن، افزایش چندانی نداشته است.
عظیمی افزود: بر این اساس در ماه های قبل از کرونا میانگین تولید زباله عفونی در بیمارستان های بجنورد یک تن و ۷۰۰ کیلوگرم بوده که در ماه های کرونایی، میانگین تولید زباله عفونی و غیرعفونی به ۲ تن و ۳۰۰ کیلوگرم رسیده که احتمالا به دلیل تجمیع با زباله های عادی افزایش یافته است.
وی یادآور شد: در حال حاضر زباله های عفونی بیمارستان ها و مراکز درمانی در محل کوه باباموسی با کمی فاصله به صورت حفر ترانشه و پوشش مختصر دفن می شود و خیلی نمی توان کار خاصی روی آنها انجام داد.
وی خاطرنشان کرد: پسماندهای عفونی در درازمدت اثرات نامطلوبی بر محیط زیست و سلامت انسان می گذارد بنابراین باید به مساله بی خطرسازی پسماندهای پزشکی و عفونی توجه بیشتری شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری بجنورد در رابطه با دفنگاه جدید زباله این شهر نیز گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته قرار بود دفنگاه زباله از دامنه باباموسی به مسیر جاده بجنورد - گیفان انتقال یابد که شرایط عمرانی این پروژه در محل جدید آماده شده ولی به دلیل آماده نشدن شرایط اجتماعی هنوز این طرح قابل اجرا نیست.
میانگین تولید سالانه زباله در شهرستان بجنورد ۱۷۶ تن است.
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۶
بجنورد- ایرنا- مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری بجنورد گفت: شیوع ویروس کرونا و فعالیت کمتر مراکز درمانی و مطب پزشکان، باعث کاهش قابل توجه تولید زبالههای عفونی در مرکز استان خراسان شمالی در سه ماه گذشته شده است.