"ژرالد هورن" روز شنبه در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا افزود: وضعیت در منطقه به دلیل طرحهای نتانیاهو و دیدار "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا برای حمایت از آنها، در آستانه انفجار است.
وی با بیان اینکه «خطر این وضعیت به ورای سرزمین فلسطینی رفته و اردن و مصر را نیز تهدید میکند و ثبات این دو کشور را به خطر میاندازد»، ادامه داد: السیسی فکر میکند که بر اوضاع مصر مسلط است اما با توجه به وضعیت حساس مناطق اشغالی، ادامه نقض حقوق فلسطینیها و همراهی آمریکا با سیاستهای سرکوب اسرائیل، مصر نمیتواند به حفظ استقرار خود خوشبین باشد و از بحران در سرزمینهای فلسطینی در امان نخواهد ماند.
استاد "دانشکده مطالعات تاریخ آمریکا و آفریقا" دانشگاه هیوستون اضافه کرد: وضعیت بحرانی در سرزمینهای اشغالی که نتیجه همگرایی دولتهای حاکم در اسرائیل و آمریکاست با روزهای پایانی ماه رمضان و روز قدس مصادف شده است و برای همین اهمیت بزرگداشت این روز را دو چندان میکند.
هورن روز قدس را فرصتی برای تاکید بر سیاستهای رژیم صهیونیستی علیه مسلمانان و فلسطینیها دانست و یادآور شد: نتانیاهو وعده داده بود که کرانه باختری و شهرکهای آن را به اسرائیل الحاق خواهد کرد. طرح وی پیاده کردن برنامه جریان راستگرا و افراطی برای آینده فلسطینیهاست. البته ائتلاف او با "بنی گانتز" شکننده است و شاید دولت وی چندان پایدار نماند و سقوط کند.
وی تاکید کرد: اسرائیل دژی برای آمریکا در منطقه خاورمیانه است و هر جریانی در آن بر سر کار باشد و هر سیاستی مد نظر داشته باشند، از سوی ایالات متحده پشتیبانی خواهد شد. لابی اسرئیلی در واشنگتن بسیار نفوذ دارد و حتی متاسفانه چهرههایی از جناح مترقی در کنگره را پشت سر خود دارد.
امام خمینی (ره) بنیانگذار بزرگ انقلاب اسلامی، در سال ۱۳۵۷ با هدف پشتیبانی مردمی از فلسطین، آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان روز جهانی قدس نامگذاری کردند و خواستار تشکیل جبهه متحد اسلامی و انسانی برای تحقق حقوق مظلومان و مبارزه با ظالم و سیاستهای آنها تا فروپاشی استعمار و استبداد و ایجاد امنیت و آرامش در جهان شدند.