تهران-ایرنا- مجلس نمایندگان آمریکا بسته حمایتی ۳ تریلیون دلاری برای کمک به دولت‌های ایالتی درگیر شیوع کرونا را با وجود مخالفت جمهوریخواهان هم حزبی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تصویب کرد.

به گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، این بسته حمایتی به همراه طرح پرداخت مستقیم به مالیات پردازان به مبلغ هزار و ۲۰۰ دلار که برای دور دوم اعطا می شود، روز جمعه تصویب شد.

این بسته با مخالفت قریب به اتفاق آرای جمهوری خواهان و انتقاد برخی دموکرات ها تصویب شد و بیم آن می رود که ترامپ آن را وتو کند. با این حال رهبران مجلس نمایندگان آمریکا آن را گشایشی در مذاکرات بر سر دور دوم کمک های رفاهی همه گیری کرونا توصیف کرده اند.

این بسته که برای کمک به ایالت های آسیب دیده ازکرونا، شهرها و قبایل آمریکایی تصویب شده و باعث تقویت مزایای بیکاری و کمک مستقیم به آمریکایی ها می شود در مقایسه با بسته حمایتی ۲.۲ تریلیون دلاری که ماه مارس(اسفند۹۸) تصویب شد رقم کلانی محسوب و تمایل دموکرات ها برای دور جدیدی از کمک های فوری و قابل توجه به مردم را نشان می دهد.

ترامپ و جمهوری خواهان درباره تعهد برای مرحله بعدی کمک های فدرال ابراز تردید کرده و گفته اند که تعجیلی در تامین آن ندارند.

بسته حمایتی اخیر با فاصله بسیار کم  و با ۲۰۸ رای موافق در مقابل ۱۹۹ رای مخالف تصویب شد زیرا برخی از دموکرات های میانه رو از مناطق نسبتا محافظه کار به دلیل هزینه بر بودن آن، با این طرح مخالف بودند و این طرح مفادی داشت که به زعم آنها، ارتباطی به همه گیری ناشی از کووید-۱۹ نداشته است.

اما سرنوشت تصویب نهایی این بسته معلوم نیست. جمهوریخواهان تلاش کردند برای جلوگیری از دریافت کمک ۱ هزار و ۲۰۰ دلاری از سوی مهاجران بدون مدرک رای گیری کنند و امیدوار بودند حمایت کافی را برای تصویب آن از سوی دموکرات های میانه رو کسب کنند.

از میان جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا تنها یک نفر، پیتر کینگ از نیویورک در حمایت از این بسته حمایتی به دموکرات ها پیوست و این در حالی بود که ۱۴ دموکرات از هم حزبی های خود در مخالفت با این طرح جدا شدند.

دموکرات های ارشد این مجلس به قانونگذاران هشدار دادند مخالفت با این قانون تبعات سیاسی شدیدی به دنبال خواهد داشت و نانسی پلوسی رئیس دموکرات مجلس نمایندگان در یک تماس خصوصی در عصر پنجشنبه به  آنها گفته بود اگر با این طرح و حمایت مالی از ایالت های خود مخالفت کنند مجبور خواهند شد در ایالت های متبوع شان از خود دفاع کنند.