به گزارش تارنمای نشریه تایم، چندین عامل از جمله رویکرد نامشخص رئیسجمهور برزیل، بیتوجهی میلیونها شهروند نسبت به قرنطینه خانگی و نظام بهداشتی و خدمات درمانی تحت فشار باعث نگرانی کارشناسان در مورد آینده برزیل در دوران کرونا شده است.
این کارشناسان معتقدند برزیل با این شرایط جزو چند کشوری در جهان قرار خواهد گرفت که بدترین وضعیت کرونایی را تجربه خواهد کرد و این به معنای احتمال بروز بحرانی تمام عیار در این کشور است.
به رغم اینکه برخی تدابیر محدودکننده در این کشور برای مقابله با شیوع کرونا اعمال شده اما میزان ابتلا به کرونا در این کشور همچنان صعودی بوده است. محققان کالج سلطنتی لندن پیشبینی کردهاند که به شمار قربانیان در برزیل در این هفته ۷۷۹۰ نفر افزوده خواهد شد.
تاکنون بیش از ۲۲۰ هزار نفر در سراسر این کشور به کرونا مبتلا شدهاند که نزدیک به ۱۵ هزار فوتی داشته است.
با این شرایط بزرگترین کشور امریکای لاتین ممکن است بزودی به بزرگترین کانون ابتلا به کرونا در جهان تبدیل شود.
میگل نیکولیس یک دانشمند فعال در برزیل در این رابطه میگوید: نگران هستم که برزیل به کانون جدید کرونا در جهان تبدیل شود. نگرانی شدیدتر این است که هنوز برزیل به دوران اوج کرونایی خود نرسیده و این خطرناک است.
یکی از نگرانیهای دیگر در برزیل سطح کم آزمایش کرونا از شهروندان است. براساس آمارها سطح تست کرونا در برزیل ۲۰ برابر کمتر از آمریکا بوده است. به همین دلیل دانشگاه واشنگتن پیشبینی کرده حدود ۹۰ هزار نفر در هشت ایالت برزیل تا اوایل ماه اوت (اواسط مرداد) جان خود را به دلیل کرونا از دست خواهند داد.
رشد آرام مبتلایان به کرونا طی هفتههای اخیر در برزیل و همچنین مخالفت ژائیر بولسونارو رئیسجمهوری برزیل با محدودیتهای اجتماعی باعث شده تا شرایط کرونایی این کشور رو به وخامت برود. عدم رعایت محدودیتهای اجتماعی در برزیل توسط مردم نیز شرایط را به سوی بحران سوق می دهد.
کارلوس ماچادو یک هماهنگکننده نظارتی در موسسه فیوکروز گفت: برزیل تمامی شرایط شیوع سریع کرونا را دارا می باشد. اگر تدابیر موثر از ابتدا اجرا میشد، شرایط اکنون این گونه نبود.
اختلافات سیاسی در مورد سازوکارهای مقابله با کرونا نیز شرایط برزیل را پیچیدهتر کرده است. بی توجهی بولسونارو نسبت به جدی بودن شیوع کرونا در حالی جنجال به پا کرده که فرمانداران در این کشور برعکس وی عمل کرده و تدابیر ضد کرونایی را در چندین ایالت اعمال کردهاند.
نحوه مدیریت مقابله با کرونا نیز در داخل دولت فدرال اختلافات جدی ایجاد کرده به طوریکه دو وزیر بهداشت این کشور در این رابطه از سمت خود استعفا کردهاند.
کارشناسان معتقدند دولت برزیل از ابتدا استراتژی مناسبی را برای مقابله با کرونا در پیش نگرفت و همین مساله اوضاع را رو به وخامت برده است.
نظام بهداشتی و خدمات درمانی برزیل نیز که تاکنون در چند دهه اخیر با چنین بحرانی روبرو نشده بود، اکنون به شدت تحت فشار بوده و مشخص نیست که آیا با تداوم افزایش شمار مبتلایان این سیستم از پس درمان بیماران برخواهد آمد یا باید منتظر فروپاشی این سیستم بود.
شرایط اقتصادی برزیل نیز نگران کننده بوده است به طوریکه صندوق بینالمللی پول سقوط ۵.۳ درصدی را برای این اقتصاد در سال ۲۰۲۰میلادی پیشبینی کرده و نرخ بیکاری نیز حداقل به ۱۷ درصد افزایش خواهد یافت.
بیثباتی سیاسی و تلاش برخی مخالفان برای اقدام قضایی علیه رئیسجمهوری برزیل نیز شرایط این کشور را به سوی بحرانی کامل پیش خواهد برد.