یزد- ایرنا - مدیرکارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد، جزئیات پرداخت تسهیلات دوره کرونا در ۱۳ رسته شغلی به واحدهای کسب و کار به منظور بهره‌مندی از تسهیلات در استان را اعلام کرد.

فریبا آیت اللهی افزود:یکی از سیاست‌های دولت و وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی حفظ اشتغال و صیانت از  نیروی کار و در راستای حمایت از واحدهای آسیب‌دیده از کرونا، پرداخت تسهیلات به کارگاه‌های آسیب‌دیده از کرونا است.  

وی با اشاره به  ۱۳ رسته شغلی مشمول دریافت تسهیلات اظهار داشت: مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستوران‌ها، بوفه‌ها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوه‌خانه‌ها، اغذیه فروشی‌ها ؛ مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل‌ها، هتل‌آپارتمان‌ها، مجتمع‌های جهانگردی و گردشگری، مهمان‌پذیرها، مهمانسراها، مسافرخانه‌ها، زائرسراها، مراکز بوم‌گردی، مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی و خدماتی بین‌راهی و موزه‌ها از جمله این واحدها است.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد، آیت اللهی واحد حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری اعم از هوایی، جاده‌ای، ریلی و دریایی (وزارت راه و شهرسازی)؛حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری ؛دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی، تولید و توزیع پوشاک،تولید و توزیع کیف و کفش، مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه را از جمله واحدهای شامل دریافت تسهیلات اعلام کرد.

 وی خاطر نشان کرد: همچنین باشگاه‌ها و مجتمع‌های ورزشی و تفریحی، مراکز و مجتمع‌های فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانه‌ای، مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی، مؤسسات خصوصی دارای پروانه بهره‌برداری از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در حوزه‌های درمانی و تشخیصی اعم از آزمایشگاهی و پاراکلینیکی فعال، آموزشگاه‌های رانندگی، آرایشگاه‌ها، سالن‌های زیبایی و گرمابه شامل دریافت تسهیلات مورد اشاره می باشند

وی در باره شرایط پرداخت این تسهیلات گفت: کارگاه هایی که دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی هستند و در سال گذشته فعال بوده و هنوز هم فعال هستند، به شرط اینکه کارگران این واحدها از بیمه بیکاری استفاده نکرده و کارفرمایان آنها نیز نیروهای خود را در سال جاری تعدیل نکرده باشند و علاوه بر این  کارگران این واحد ها دارای قرارداد برای سال ۹۹ باشند، با پرداخت تسهیلات دوره کرونا مورد حمایت قرار  می گیرند. 

 آیت اللهی با بیان اینکه روند ثبت‌نام و پرداخت این تسهیلات از ۲۴ اردیبهشت ماه آغاز  شده است افزود: کارفرمایان به محض دریافت پیامک می توانند با مرجعه به  سامانه کارا  به نشانی اینترنتی kara.mcls.gov.ir  اطلاعات خود را ثبت کنند، بعد از این مرحله، اطلاعات کارفرمایان  برای بانک‌ها ارسال و روند پرداخت تسهیلات آغاز می شود .

 وی با بیان اینکه نرخ سود این تسهیلات ۱۲ درصداست و تا پایان خرداد ماه امسال مراحل پرداخت آن به کارفرمایان به پایان می رسد تاکید کرد: مبلغ این تسهیلات نیز با توجه به میزان نیروهای کار هر واحد کسب و کار متغییر است . 

آیت اللهی تصریح کرد: به ازای هر کارگر شاغل،  ۱۲ میلیون تومان به هر کارگاه پرداخت می شود و چنانچه نوع شغل به گونه‌ای باشد که بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا کارگاه  تعطیل شده باشد،  این مبلغ به ازای هر کارگر ۱۶ میلیون تومان خواهد بود. 

مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد گفت: دوره بازپرداخت این تسهیلات پس از یک دوره تنفس از مهرماه سال جاری و به مدت ۲ سال است.

محمدحسین ریاحی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد پیش از این از ثبت‌نام یک هزار و ۴۸۷ نفر برای دریافت بیمه بیکاری ناشی از بیماری کرونا در استان خبر داد و افزود:  از این تعداد ۸۹۵ نفر دلیل بیکاری را حوادث غیر مترقبه (کرونا) انتخاب کردند و  ۵۹۲ نفر به طور غیرمستقیم به دلیل  تاثیر این ویروس بر کسب و کارشان از کار بیکار شده‌اند.

افزون سه هزار واحد صنعتی در استان یزد فعال است.

استان یزد یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت دارد.