اراک - ایرنا - رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور گفت: افزایش ۲ هزار رشته و حرفه جدید تا پایان سال جاری در فنی و حرفه‌ای کشور هدفگذاری شده است که با آنها تعداد رشته‌ها به هفت هزار و ۴۰۰ حرفه می‌رسد.

«علی‌اوسط هاشمی» روز شنبه در نشست مشترک مسوولان آمورش فنی و حرفه‌ای با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی در اراک افزود: پنج هزار و ۴۰۰ حرفه و رشته در فنی و حرفه‌ای در زمان کنونی در کشور وجود دارد.

وی عنوان کرد: ظرفیت نیروی توانمند باید به گونه‌ای باشد که امکان صدور با منزلت آن به خارج از کشور باشد،زیرا جهان تشنه نیروی کار ماهر است و مهاجرت غیرقانونی و کار با ذلت در خارج از کشور، حراج نیروی انسانی است.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور اضافه کرد: باید هر پروانه‌ای که برای کارآفرینی جدید در کشور صادر می‌شود، پیوست نیروی انسانی به همراه داشته باشد.

وی بیان کرد: افزایش تربیت نیروی ماهر یک نیاز مهم کشور است و این انتظار از استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعت ایران، بیش از استان‌های دیگر است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: استان مرکزی در راستای ارایه خدمات، تولید اشتغال و نخبه زایی و قدرت جریان‌زایی ملی نقش موثری در کشور دارد و باید به بحث نیروی انسانی متخصص در این استان نگاه ویژه شود.

هاشمی اظهار داشت: در بسیاری از واحدهای صنعتی استان مرکزی و کشور آموزشگاه وجود دارد که مخالفتی با آنها نیست و اقدامی برای جمع‌آوری آنها صورت نمی‌گیرد اما این واحدها باید مجوزهای لازم را از فنی و حرفه‌ای اخذ کنند و بدانند گواهینامه‌های این سازمان اعتبار جهانی دارد.
وی بیان کرد: تفویض اختیار لازم به استان مرکزی به عنوان نخستین استان در کشور داده می‌شود تا شورای صلاحیت حرفه‌ای و سنجش مهارت کار در آن شکل گیرد و افرادی که از نظر این شورا توانمندی حرفه‌ای داشته باشند برای آنها گواهینامه فنی و حرفه‌ای صادر می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: این استان به لحاظ صنعت از جایگاه بالایی برخوردار است و با وجود سه هزار واحد صنعتی بزرگ و کوچک، لقب پایتخت صنعت ایران را یدک می‌کشد.

«منوچهر توسطی» افزود: افزایش توانمندی‌های نیروی کار در جامعه در گرو تعامل بیشتر بخش خصوصی و دولتی است و شمار استادکارها و افراد صاحب تجربه در بخش آموزش افراد در بخش خصوصی کم نیستند.

وی بیان کرد: در هر جایی آموزش نیروی انسانی مورد توجه قرار نگیرد، نواقص و مشکلات زیادی را به درون جامعه وارد می‌کند و این امر می‌طلبد که به این بخش توجه ویژه شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: در دنیا برای جذب نیروی جدید در یک حرفه، تاییدیه‌های لازم از کارفرماهای قبلی احذ می‌شود اما در ایران به این مهم توجه نمی‌شود.

معاون وزیر و رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور امروز ( شنبه ) به منظور معرفی مدیر کل جدید این سازمان در استان مرکزی به اراک سفر کرده است.

اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان مرکزی با بیش از ۱۷۰ آموزشگاه آزاد و ۲۱ مرکز دولتی کار آموزش مهارت‌های مختلف را در این استان برعهده دارد.