به گزارش روز شنبه پایگاه اطلاع رسانی " سودان تریبیون" ، "سالوا کر" رییس جمهوری سودان جنوبی در سخنانی که به مناسبت روز ملی ارتش برگزار شد ، خواستار برقراری صلح در تمامی نقاط این کشور شد.
وی افزود: سودان جنوبی باید در زمینه تولید مواد غذایی به خود کفایی برسد و به سازمان های بین المللی برای تامین مواد غذایی متکی نباشد.
رئیس جمهور سودان جنوبی از سوی دیگر به وزارت کشاورزی این کشور دستور داده است تا امنیت غذایی را به واقعیت تبدیل کرده و در برنامه جامع کشاورزی با وزارت دفاع همکاری کند.
وی همچنین افزود: برای دستیابی به امنیت غذایی ، ما باید به همه اشکال خشونت، خواه خشونت جمعی یا خشونت سیاسی خاتمه دهیم؛ بنابراین من از تمامی گروههای درگیر می خواهم به قطعنامه و بیانیه رم پایبند باشند و مقررات آتش بس را رعایت کنند."
اخیرا برخی گروههای متخاصم با نیروهای دولتی درگیر شده و یکدیگر را به نقض آتش بس متهم کرده اند.
مشکلات سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی، نبود زیرساخت های لازم برای توسعه، تداوم اختلافات مرزی با ساکنان نوار شمالی، به ویژه در مناطق نفتی و وجود گروههای مسلح شورشی از موانعی است که سودان جنوبی با آن مواجه است.
مناقشه میان شمال و جنوب سودان از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵ منجر به دو جنگ داخلی و جان باختن دستکم ۲ میلیون تن شد.
از سوی دیگر دهها هزار نفر در جنگ داخلی سودان جنوبی کشته شده و بیش از دو میلیون نفر آواره شده اند. این درگیری ها شعله ور شدن دوباره تنش های قومی و نقض حقوق بشر را در سودان جنوبی به همراه داشت.
همهپرسی استقلال جنوب سودان از شمال آن کشور بخشی از توافقنامه جامع صلح بود که در تاریخ ۹ ژانویه ۲۰۰۵ میلادی بین جنبش آزادیبخش خلق سودان و حکومت مرکزی سودان به امضا رسید و به دومین جنگ داخلی سودان خاتمه داد. در این همهپرسی سودان جنوبی از کشور سودان جدا شد.
مردم جنوب سودان پس از سالها جنگ و درگیری نهم ژانویه ۲۰۱۱ برای شرکت در یک همه پرسی دربارهٔ استقلال از بخش شمالی این کشور، به پای صندوقهای رای رفتند. نتیجهٔ همه پرسی به نفع استقلال جنوب سودان شد. براین اساس کشور جدید آفریقایی نهم ژوئیه تأسیس شد .
با پذیرش این همهپرسی از سوی کشور مادر، جمهوری سودان جنوبی به عنوان پنجاه و پنجمین کشور در قاره آفریقا، یکصد و نود و ششمین کشور جهان و یکصد و نود و سومین کشور عضو سازمان ملل متولد شد.
جنوب سودان سرشار از منابع نفتی است و مهمترین صادرات آن نفت خام است. بیش از ۹۵ درصد اقتصاد سودان جنوبی به درآمدهای نفتی متکی است.