به دنبال همهگیری کرونا و تاثیرات ناشی از آن که منجر به تعطیلی بسیاری از مراکز فرهنگی در سراسر دنیا شد، موزه ها در صدد تقویت و توسعه حضور خود در فضای مجازی شدهاند و توانستهاند با مخاطبان و علاقمندان ارتباط خود را حفظ کنند.
موزه ملی ایران نیز با توجه به رعایت اصل احترام و تنوع مخاطبین خود اقدام به روایت "فرهنگ هزاران ساله ایران زمین" ویژه ناشنوایان میکند. این روایت در قالب ویدیو های کوتاه با حضور راهنما و با استفاده از زبان اشاره صورت خواهد می گیرد.
موزه ملی ایران مجموعهای از گنجینه آثار تاریخی و پیش از تاریخی ایران است، که در تهران قرار دارد. این موزه شامل دو ساختمان مجزا به نامهای موزه ایران باستان با تاریخ گشایش ۱۳۱۶ و موزه باستانشناسی و هنر دوران اسلامی ایران با تاریخ گشایش ۱۳۷۵ است.
موزه ملی ایران مهمترین موزه کشور در خصوص نگهداری، نمایش و پژوهش مجموعههای باستانشناختی ایران است. گستردگی و تنوع مجموعه اشیا موجود در موزه به گستردگی جغرافیایی کشور و دورانهای متعدد پیش از تاریخی، تاریخی و اسلامی است که انسان در این سرزمین زیسته و آثاری از خود بجای نهادهاست. در حال حاضر موزه ملی به نمایش آثاری پرداخته که بیانگر غنای فرهنگ و تمدن، هنر، رشد اقتصادی و دستآوردهای فناوری ایرانیان است.
موزه ملی ایران با قدمتی حدود هشتاد سال، نه تنها بزرگترین موزه باستانشناسی و تاریخ ایران است، بلکه در فرهنگ موزهداری ایران به عنوان موزه مادر محسوب میشود.
گسترش موزههای دنیا و همکاری همه جانبه علمی، فرهنگی و صنعتی، در جهت دستیابی به اهداف فرهنگی از طریق هماهنگ ساختن اقدامات بین المللی و تدوین برنامه هایی مؤثر است که دارای خطوط اساسی همکاری مشترک و دو جانبه بین مردم و موزه ها در سطح جهانی باشد.
بر اساس همین عقیده، در قطعنامه شماره ی پنج ِ دوازدهمین مجمع عمومی کمیته بین المللی موزه ها ایکوم (ICOM) که در ۲۸ مه ۱۹۷۷ میلادی درمسکو برپا شد، روز ۱۸ مه برابر با ۲۹ اردیبهشت به عنوان روز جهانی موزه ها اعلام شد و از آن سال در روز جهانی موزه درهمه کشورهای عضو، مراسمی به مورد اجرا گذاشته می شود.