عطا ناوکی روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود :هرکاری که برای خانواده شهدا و ایثارگران انجام دهیم قابل قیاس با رشادتها و ایثارگریهای آنها نیست اما این مساله به عنوان یک واقعیت باد گفت که؛ با حجم گسترده صنایع در استان هرمزگان اما با این حجم از بیکاری جوانان جامعه ایثارگری مواجه هستیم.
وی ادامه داد: بنیاد شهید به عنوان یک دستگاه خدماترسان فعالیتهای خود از جمله در حوزه اشتغال و معیشت جامعه ایثارگری را با رویکرد فرهنگی انجام میدهد، لذا سعی ما براین است که در اجرای طرح تکریم جامعه ایثارگری، جایگاه خانوادهها و ارزشهایی که شهدا برای حفظ آن جان خود را گذاشتند، حفظ شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان در ادامه نخستین دغدغه در کارگروه های بنیاد شهید را مساله اشتغال فرزندان جامعه ایثارگری عنوان کرد و افزود: ۲۵ درصد سهیمه استخدامی متعلق به جامعه ایثارگری است.
به گفته ناوکی، ارگانهای اجرایی، صنایع وبخشهای خصوصی و نیمه خصوصی در استان هرمزگان اگر همین ۲۵ درصد را رعایت کنند مشکل اشتغال جامعه ایثارگری برطرف میشود.
تسهیلات اشتغالزایی باید هدفمند پرداخت شود
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان در عین حال توصیه کرد جوانان و خانوادههای جامعه ایثارگری صرفا به دنبال کار اداری برای فرزندان خود نباشند.
ناوکی در همین رابطه به ارائه تسهیلات روستایی و طرحهای اشتغالزایی نیز اشاره کرد و اظهارداشت: اگر تسهیلات اشتغالزایی به صورت هدفمند به خانوادهها پرداخت شود نتیجه آن به طور یقین "اشتغال و معیشت پایدار" خواهد بود.
وی معتقد است: فرهنگ اشتغال را باید به سمت و سوی سرمایهگذاری در بخشهای خصوصی و اقتصادی کشاند تا در سال جهش تولید شاهد تحول اثرگذار در حوزه کار و اشتغال جامعه ایثارگری استان باشیم.
ناوکی بیان داشت: در حوزه طرحهای اشتغالزایی در سال گذشته ۵۹ نفر تسهیلاتی بالغ بر ۲ میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان را دریافت کردند و همچنین ۱۰۲ نفر نیز از اعتبارات روستایی افزون بر ۴ میلیارد تومان در زمینههای دامپروری، کارگاههای کوچک زودبازده و راهاندازی تولیدات صنایع دستی برخوردار شدند.
مدیرکل بنیاد شهید هرمزگان میزان تسهیلات پرداخت شده به مشاغل خانگی در سال ۹۸ را یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال در به ۲۳ نفر در شهرستانهای بندرعباس، رودان، بندرلنگه اعلام کرد.
ناوکی در راستای هدفمند کردن اشتغال جامعه ایثارگران نیز گفت: مساله آموزش جوانان جویای کار نیز در حوزه صنایع با جدیت دنبال میشود که در همین راستا قراردادهایی با چند آموزشگاه در بندرعباس بسته شده است.
وی در همین رابطه به آغاز آموزشهای فنی و حرفهای حدود ۸۰ نفر از جوانان جامعه ایثارگری اشاره کرد که بعد از پایان دورهها، دانشآموختگان به صنایع و بنگاههای اقتصادی استان معرفی میشوند.
۲۱ نفر از فرزندان شهید بیکار در علوم پزشکی بکارگیری میشوند
مدیرکل بنیاد شهید هرمزگان همچنین تقاضا کرد: خانوادههای ایثارگرانی که فرزندان آنها مدرک پایینتر از دیپلم دارند خودشان را به واحد شتغال بنیاد استان معرفی کنند تا براساس نظرسنجی و نیازسنجی، زمینهای برای اشتغال این افراد فراهم شود.
ناوکی در خصوص مساله اشتغال جامعه ایثارگران به مزیتهای بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه نیز اشاره کرد و اظهارداشت: با پیگیریها متعدد، در سال جاری اعتبارات و تسهیلات بند الف این تبصره شامل جامعه شاهد و ایثارگر نیز میشود.
وی گفت: براساس این قانون تبصره اعتبارات مورد نظر توسط اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی در قالب طرحهای خوداشتغالی به دستگاه بنیاد شهید تخصیص داده میشود که در هرمزگان با توافق صورت گرفته بین بنیاد شهید و دانشگاه علوم پزشکی به زودی تعداد ۲۱ نفر از فرزندان شهید بیکار این استان بکارگیری میشوند.
مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران هرمزگان در پایان اظهارامیدواری کرد در صورت تخصیص اعتبارات لازم برای طرحهای اشتغالزایی در سال جدید یک ونیم برابر سال گذشته برای جامعه هدف در کل استان هرمزگان شغل ایجاد شود.