اراک - ایرنا - معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور گفت: مرکز تربیت مربی با هدف ارتقای آموزش‌های مهارتی در استان‌های کشور ایجاد می‌شود.

علی اوسط هاشمی روز شنبه در نشست شورای مهارت استان مرکزی افزود: پنج هزار و ۷۰۰ کارگاه در سطح کشور وجود دارد که ۱۲۰ مورد از این کارگاه‌ها در استان مرکزی قرار دارد.
وی ادامه داد: با ایجاد مرکز تربیت مربیان برای نخستین بار در استان‌های کشور، آموزش‌های مربیان این کارگاه‌ها به روز رسانی می‌شود.
رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور گفت: مراکز تربیت مربیان بر اساس ظرفیت‌های هر استان ایجاد شده و براساس برنامه ریزی‌های انجام شده دپارتمان ابزار دقیق و پی ال سی در استان مرکزی ایجاد می‌شود.
هاشمی مهارت را نیاز ضروری جامعه امروز دانست و افزود: با توجه به اینکه ۲۰ درصد جمعیت کشور را جامعه دانش آموزی تشکیل می‌دهد، توجه به مهارت آموزی و هدایت این افراد به عنوان محور توسعه کشور باید در دستور کار مسوولان قرار گیرد.
وی افزود: پیش نویس توجه به آموزش دانش آموزان در شورای عالی آموزش و پرورش کشور آماده شده و با حضور ریاست جمهوری در این شورا مصوب می شود.
رییس سارمان فنی و حرفه‌ای کشور خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه اکنون با انباشتی از دانش آموختگان بیکار مواجه هستیم، مقرر شده‌ است دانش آموزی بدون مهارت در متوسطه دوم مدرسه را ترک نکنند.
هاشمی با یاد آوری پرداخت یک و نیم میلیون دلار در زمینه اشتغال در روستاهای کشور افزود: با توجه به اختصاص این اعتبارات به اشتغال روستایی، توجه کمتری به آموزش مهارت در این مناطق شده‌ است.
وی ادامه داد: یک هزار و ۲۰۰ استاندارد در بخش‌های مختلف کشاورزی و عشایری شناسایی شده‌ است.
رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور توجه به مهارت را ضرورت مهم کاهش خسارت در جامعه دانست افزود: توجه به مهارت در هنگام صدور مجوز فعالیت در اصناف کلید کاهش خسارت‌ها، افزایش کیفیت و استفاده از کالاهای تولید داخل در بازارهای داخلی و خارجی است.
هاشمی عصر امروز را عصر مهارت دانست و گفت: از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۵۰ عصر حکمفرمایی مهارت بوده و مدرک‌گرایی دیگر جایگاهی ندارد.
وی، با یادآوری بهره‌گیری از هوش مصنوعی در صنایع افزود: بهره‌گیری از هوش مصنوعی و تکنولوژی های روز دنیا یک ضرورت است.
رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور اظهار داشت: آشنایی نیروی کار با IT و زبان برای تطبیق با تکنولوژی‌های روز دنیا انکار ناپذیر بوده و نیاز است در این حوزه توجه به مهارت آموزی در دستور کار قرار گیرد.
هاشمی یادآور شد: هشت سطر مهارت در قانون مهارت پیش بینی شده‌ که سه سطر آن در اختیار سازمان فنی و حرفه ای قرار دارد و واگذاری این آموزش‌ها به بخش خصوصی و آموزشگاه‌های آزاد پس از ۵۰ سال در دستور کار این سازمان قرار دارد.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور خاطرنشان کرد: توجه به این سطرها برای به دست یافتن سازمان فنی و حرفه‌ای به جایگاه خود در بازار انجام می شود.

هاشمی گفت: سند راهبردی استان مرکزی باید با توجه به بخش‌های مختلف بازرگانی، کشاورزی و صنعتی و آمایش سرزمینی این استان تهیه و تدوین شود.

وی، انعقاد تفاهم‌نامه سه جانبه اتاق بازرگانی، سازمان فنی و حرفه ای و استانداری را از نیازهای استان مرکزی عنوان کرد و افزود: در این تفاهم‌نامه آموزش و امتحان بر عهده سازمان فنی و حرفه ای و ارزیابی مراکز با تشکیل شورایی از نخبگان توسط اتاق بازرگانی مورد ارزیابی قرار گیرند.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور اظهار داشت: اگر صلاحیت حرفه‌ای هر مرکز توسط شورای نخبگان اتاق بازرگانی تایید شود، مدرک آن مرکز توسط این سازمان صادر می‌شود.

هاشمی ادامه داد: اجرای این تفاهم‌نامه می تواند برد ملی داشته و سرریز نیروهای ماهر استان مرکزی به سایر استان‌ها هدایت شوند.

وی خاطرنشان کرد: این قابلیت قانونی در سازمان فنی و حرفه‌ای کشور وجود دارد که هزینه‌های مراکز در زمینه توانمند سازی و مهارت افراد، جزء هزینه‌های قابل قبول آنها در کاهش مالیات در نظر گرفته شود.

استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: این استان زمستان سال گذشته از نظر بهبود فضای کسب و کار رتبه نخست را در سطح کشور به خود اختصاص داده‌ است.

سید علی آقازاده افزود: استان مرکزی زمستان سال گذشته با نرخ بیکاری ۶ و ۹ دهم رتبه دوم را در این زمینه در کشور به دست آورده که این مهم با سعی و تلاش واحدهای صنعتی، بانک‌ها و حمایت مسوولان عملیاتی شده‌است.

وی ادامه داد: استان مرکزی سال گذشته با وجود خسارت سیلاب و بروز برخی مشکلات، پرداخت مطالبات اسفند سال گذشته نسبت به اسفند سال قبل از آن چهار برابر مناسب تر بوده‌ است.

استاندار مرکزی با یادآوری ظرفیت‌های صنعتی و کشاورزی این استان افزود: نیاز است از این ظرفیت‌های در زمینه آموزش و افزایش مهارت در استان بهره گیری شود.

آقازاده ادامه داد: استان مرکزی با دارا بودن سه هزار واحد صنعتی و ۹۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی ازظرفیت‌های مناسبی در زمینه در زمینه برگزاری دوره‌های آموزشی برخوردار است.

وی افزود: با توجه به نامگذاری سال جاری به عنوان سال جهش تولید در حوزه مهارت نیز در استان باید شاهد جهش باشیم.

اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان مرکزی با بیش از ۱۷۰ آموزشگاه آزاد و ۲۱ مرکز دولتی کار آموزش مهارت‌های مختلف را برعهده دارد.

استان مرکزی یکی از قطب‌های مهم کشور در حوزه صنعت و خدمات، در قلب کشور واقع شده است.