مشهد- ایرنا- رییس دانشگاه فردوسی مشهد اعلام کرد: در ساخت، نصب و ابعاد مجسمه فردوسی ملاحظات لازم دیده شده و خواهد شد و حتی ریالی از منابع دولتی و دانشگاه نیز برای ساخت آن هزینه نخواهد شد.

به گزارش روز یکشنبه دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر محمد کافی در پیامی که به مناسبت روز بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی منتشر شد آورده است: مجسمه فردوسی بزرگ که توسط یکی از فرزندان خراسان و دوستداران فردوسی تمام هزینه‌های آن تقبل شده بود در حال ساخت است و بنا بود در چنین روزهایی ساخت آن پایان یابد که  این پروژه نیز تحت تأثیر همه‌گیری ویروس کرونا قرار گرفت و به تأخیر افتاد.
در این پیام آمده است: هرگونه تصمیم  قطعی توسط دانشگاه با همفکری صاحبان خرد و مدیران اجرایی خواهد بود زیرا که فردوسی نه تنها یک شاعر ملی که یک هویت ملی برای ایرانیان و دوستداران زبان فارسی است و پاسداشت نامش هویت بخشی به این سرمایه ملی خواهد بود و لذا  کوشش بر آن است تا این چهره ماندگار و میراث ارزشمند خراسان روز به روز در خراسان ریشه دارتر شود و امکان مصادره آن توسط دیگر دولت‌ها فراهم نگردد.  
وی اضافه کرده است: دانشگاه فردوسی مشهد تنها دانشگاهی در جهان است که قطب علمی فردوسی شناسی آن فعال است و تمام تلاش استادانش معرفی هرچه شفاف تر این شاعر حماسه سرا به ایرانیان و جهانیان است
رییس دانشگاه فردوسی مشهد آورده است: یکی از مراکزی که می‌خواهد دین خود را در مقابل فردوسی بزرگ ادا نماید دانشگاه فردوسی مشهد است که نام خود را از نام این شاعر نامدار گرفته است و امسال به دلیل مشکلات موجود و بیماری همه‌گیر ویروسی، مراسم حضوری بزرگداشت فردوسی برگزار نشد.  

دانشگاه ۷۰ ساله فردوسی مشهد که سال ۱۳۲۸ تأسیس شد، سومین دانشگاه باسابقه ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز، هم‌اینک در قالب دانشکده‌های‌ "ادبیات و علوم انسانی، الهیات و معارف اسلامی، علوم، مهندسی، کشاورزی، علوم ریاضی، علوم اداری و اقتصادی، دامپزشکی، علوم تربیتی و روانشناسی، منابع طبیعی، علوم ورزشی، معماری و شهرسازی، حقوق و علوم سیاسی" ۲۵ هزار دانشجو دارد که دو هزار و ۵۰۰ نفر آنها در مقطع دکترا، و ۶ هزار نفرشان در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.

۸۲۰ نفر عضو هیات علمی در دانشگاه فردوسی فعالیت دارند که ۶۵۰ نفرشان دارای مدرک پی. اچ. دی یا رتبه استادی و پروفسوری هستند. این دانشگاه به‌ عنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی در شرق کشور هفت پژوهشکده تخصصی نیز دارد.

همچنین هزار و ۷۵۰ دانشجوی خارجی از دیگر کشورهای جهان در دانشگاه فردوسی تحصیل می‌کنند و این دانشگاه از نظر تعداد دانشجویان خارجی رتبه نخست را در میان دانشگاههای ایران دارد.