تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۹

قم-ایرنا- استاندار قم با هشدار نسبت به مساله کرونا گفت: وضعیت این بیماری در استان عادی نشده و همچنان خطرات آن پابرجاست و باید پروتکل‌های بهداشتی جدی گرفته شود.

بهرام سرمست عصر شنبه در دومین نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه در سالن کرامت استانداری، اضافه کرد: به‌موازات مبارزه با کرونا در قم مباحث جهش تولید و اشتغال باید طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده دنبال شود.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

وی در ادامه با اشاره به الحاق ۶۳ هکتار از اراضی شهری قم برای تولید مسکن به محدوده شهر قم ابراز داشت: این طرح یک پروژه حاکمیتی است و هیچ‌یک از دستگاه‌های استانی مخالفتی با آن نمی‌توانند داشته باشند.

سرمست گفت: قم در حال حاضر در مرحله الحاق این اراضی است و باید اداره کل راه و شهرسازی قم استعلامات و تعاملات لازم را با دستگاه‌های اجرایی داشته باشد.

وی همچنین با اشاره به احداث آرامستان جدید قم ابراز کرد: بنده به‌عنوان استاندار قم نظر ممتنعی با احداث آرامستان جدید قم در نزدیکی مسجد مقدس جمکران دارم.

وی دغدغه دفن اموات در سطح شهر را موردتوجه قرارداد و بیان کرد: با قبر فروشی که در سطح شهر قم وجود دارد احداث آرامستان جدید یک ضرورت است.

آرامستان ۲۴۷ هکتاری جدید قم در محدوده ۲ کیلومتری مسجد مقدس جمکران احداث می‌شود.

سرمست در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب نسبت به مسائل فرهنگی شهر قم دغدغه مند هستند و باید حوزه آسیب‌های اجتماعی این استان در دو سال آینده با کاهش روبه‌رو شود.

وی اضافه کرد: برنامه محوری باید رویکرد و اساس تمام اقدام‌های فرهنگی و مسائل مربوط به آسیب‌های اجتماعی باشد.

سرمست افزود: مسائل فرهنگی متولی و مسئولان زیادی دارد اما در زمان پاسخگویی افراد اندکی حاضر به ارائه گزارش عملکرد و ارزیابی اقدام‌ها هستند.

استاندار قم گفت: سند راهبردی تحول اجتماعی و فرهنگی یک سند مبتکرانه و نوین در مبارزه با آسیب‌های اجتماعی در سطح کشور است.

بر اساس سند راهبردی تحول اجتماعی و فرهنگی قم و با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و حضور موثر تشکل‌های مردم‌نهاد،‌ آسیب‌های اجتماعی استان همچون موضوع اعتیاد،‌ طلاق و حاشیه‌نشینی به‌صورت مستمر رصد و برنامه‌های مناسب برای مقابله با آن دنبال خواهد شد.