حجت اله فتحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مالچ به کار رفته قیر نیست بلکه چربی های حاصل از مشتقات نفت بوده و سازگار با محیط زیست و خاک است.
وی افزود: مالچ پاشی در دشت های بیابانی ماسه ای که خاک تثبیت نشده و روان و دارای حرکت است با هدف تثبیت خاک و جلوگیری از حرکت آن انجام می شود.
فتحی یادآور شد: تاکنون ۵۰۰ هکتار از اراضی بیابانی استان ایلام در منطقه ابوغویر دهلران مالچ پاشی شده و ۱۵۰ هکتار آن نیز در دست اقدام است.
وی اضافه کرد: در کنار مالچ پاشی، ۲۵۰ هکتار از اراضی این منطقه که مستعد کاشت نهال بود نیز نهال کاری صورت گرفته است.
وی گفت: مالچ پاشی انجام گرفته تا پنج سال ماندگاری دارد و به حفظ رطوبت خاک، تثیبت شن های روان و مستعد شدن خاک برای رویش گیاهان کمک می کند.
فتحی اظهار داشت: ۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع ملی برای انجام عملیات ۶۵۰ هکتار مالچ پاشی و ۲۵۰ هکتار نهال کاری حاشیه این بیابان ها اختصاص یافته است.
وی افزود: حرکت شن و ماسه روان بیابانی معمولا موجب خسارت به اراضی کشاورزی، تاسیسات صنعتی، راه ها و ایجاد دردسر برای حاشیه نشینان می شود.
مالچ پاشی و تثبیت خاک مانع حرکت ماسه و شن ها می شود و باتوجه به سازگاری با محیط زیست و کمک به جذب رطوبت و بسترسازی برای رویش گیاهان خواهد شد.
از گستره ۲ میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را اراضی طبیعی تشکیل داده است.