ارومیه- ایرنا- مدیرکل امور عشایری آذربایجان‌غربی گفت: عشایر این استان سالانه بیش از ۶۸ هزار تن انواع محصولات دامی و پروتئینی را تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

علی ناجی روز یک‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این میزان ۱۶ هزار تن گوشت قرمز، ۵۰ هزار تن شیر و ۲ هزار و ۱۰۰ تن نیز پشم و مو است که سهم ۲۵ درصدی در تولیدات این بخش را در استان به خود اختصاص داده‌اند.

وی اظهار داشت: عشایر آذربایجان‌غربی حدود ۲ میلیون واحد دامی سبک و سنگین را در اختیار دارند و و انواع محصولات لبنی و پروتئینی را تولید و و روانه بازار مصرف می‌کنند.

وی با بیان اینکه عشایر آذربایجان‌غربی با امکانات محدود خود نقش برجسته و مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند بیان کرد: می‌توان با احیا و تقویت مهارت‌های عشایر و ارائه طرح‌های مشتری‌پسند و طبق نیاز بازار در راستای تحقق شعار سال (جهش تولید) گام‌های موثری را برداشت.

مدیرکل امور عشایری آذربایجان‌غربی تاکید کرد: جمعیت عشایری آذربایجان‌غربی چهار درصد از جمعیت کل استان و ۱۱ درصد از جمعیت روستایی استان را شامل می‌شود و این نشان از میزان تاثیرگذاری عشایر در تولید انواع محصولات دامی و غیردامی است.

به گزارش ایرنا، ۱۰۳ هزار و ۹۲۷ نفر جمعیت با ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری در آذربایجان‌غربی زندگی می‌کنند که با این آمار ۹ درصد جمعیت عشایری کشور در این استان سکونت دارند؛ از این تعداد حدود ۶۰۰ خانوار به خارج از استان کوچ کرده‌اند و بقیه نیز در داخل استان و در شهرستان‌های چالدران، خوی، پلدشت، ماکو، مهاباد، سلماس و شاهین‌دژ ییلاق و قشلاق می‌کنند.

عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان‌غربی نیز ویژه عشایر است.

برچسب‌ها