دکتر ابراهیم قادری روز یکشنبه در گفت و گوی خبری اظهار داشت: به مراقبین سلامت و کارشناسان سلامت آموزش و پرورش در زمینه پیشگیری و کنترل آلودگی به پدیکلوزیس سر در مدارس استان آموزشهای لازم ارائه شده است.
وی ارتقای آگاهی پرسنل بهداشتی، دانش آموزان، والدین و کارکنان مدارس در زمینه پیشگیری و کنترل آلودگی به پدیکلوزیس، شناسایی موارد آلوده بر اساس دستور العمل مرکز مدیریت بیماریها، درمان افراد شناسایی شده و ارجاع به پزشک در صورت نیاز را از جمله اهداف اختصاصی کنترل و مبارزه با پدیکلوزیس نام برد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به آموزش مراقبین سلامت وکارشناسان سلامت آموزش و پرورش در زمینه پیشگیری و کنترل آلودگی به پدیکلوزیس سر در استان اشاره کرد و افزود: سال گذشته برنامههای آموزشی در قالب برگزاری کارگاه، جلسات آموزشی برای والدین و دانش آموزان در زمینه پیشگیری و کنترل آلودگی به پدیکلوزیس سر در استان، اجرا شد.
قادری اضافه کرد: تدوین و چاپ پوستر و بروشورهای آموزشی برای کنترل، پیشگیری و استفاده از توان اجرایی رسانه های ارتباط جمعی در راستای ارتقای آگاهی جامعه از جمله دیگر فعالیتهای صورت گرفته در این زمینه است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۷۷ هزار و ۴۰۸ نفر از نوجوانان استان در خصوص آلودگی به پدیکلوزیس مورد ارزیابی قرار گرفتند، یادآور شد: از این تعداد ۹ هزار و ۴۵۹ نفر آلوده به شپش بودند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: از سوی پایگاههای سلامت به افراد آلوده به شپش جهت درمان به تمام موارد آلوده شامپو پرمترین داده شده و درمان شدند.
قادری گفت: شیوع آلودگی به پدیکلوزیس در استان ۵/۳۳ درصد است.
شپش انگل اجباری خارجی و خونخوار جوامع انسانی است که قدمت آن به دوران قبل از تاریخ بازمی گردد اگر چه در مناطق متعددی بهبود وضعیت بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی به شپش داشته است اما همچنان این انگل گستردگی جهانی دارد.
آلودگی به شپش منحصر به طبقه اجتماعی خاصی نیست و تمام افراد جامعه به خصوص در فصول سرد سال ممکن است درگیر آن شوند.