حسین هاشمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فعال بودن۲ پایگاه انتقال خون همزمان با شبهای قدر در شهرکرد و بروجن افزود: همزمان با سه شب قدر در استان ۱۷۶ نفر برای اهدای خون به این پایگاهها مراجعه کردند.
وی به کاهش چشمگیر مراجعان و اهداکنندگان خون در شبهای قدر سالجاری به دلیل شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: شبهای قدر پارسال ۳۶۷ نفر به پایگاههای اهدای خون مراجعه کردند که از این تعداد ۳۴۳ نفر موفق به اهدای خون شدند.
وی اظهار داشت: از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون یکهزار و ۴۲۴نفر برای اهدای خون مراجعه کردند که از این تعداد یکهزار و ۲۳۰ نفر موفق به اهدای خون شدند که این تعداد در مدت مشابه سال گذشته یکهزار و ۶۷۸مراجعه کننده و یکهزار و ۵۱۵ اهدا کننده خون بود.
وی گفت: شبهای قدر سالگذشته این استان با افزایش حدود ۱۱۵واحد خون، از نظر تعداد افزایش خون اهدای جزء استانهای برتر در کشور بود.
هاشمی با اشاره به اینکه کمبود خون در پایگاههای انتقال خون تا کنون وجود نداشته است، از مردم خواست، با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش اهداکنندگان، در این ایام بیشتر به فکر بیماران و نیازمندان به خون باشند.
به گفته وی، بیماران تالاسمی، شیمی درمانی و همچین بیماران بیمارستانی مصرفکنندگان روزانه خون در استان هستند و بانک خون به دلیل نیاز روزانه به بروزرسانی نیاز دارد.
وی تاکید کرد: به مردم اطمینان داده میشود که تمام پروتکلها و دستورالعملهای بهداشتی در پایگاههای انتقال خون رعایت میشود و افراد پس از ورود به پایگاههای انتقال خون تب سنجی و بعد اجازه ورود داده میشود.
هاشمی گفت: به دلیل حساسیت این پایگاهها به افراد مشکوک به کرونا اجازه ورود به پایگاه داده نمیشود و تمام وسایل و تجهیزات این مراکز یکبار مصرف است و به مراجعه کنندگان هنگام ورود ماشک و دستکش نیز داده میشود.
به گفته وی، مصرف گلبول خون در استان ۵۰ واحد در روز، پلاکت ۳۰ تا ۴۰ واحد در روز و پلاسمای تازه و منجمد ۳۰ واحد در روز است.
به گزارش ایرنا، همزمان با ماه مبارک رمضان مرکز شهرکرد در ماه مبارک رمضان از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ و شبها نیز از ساعت ۲۱ تا ۲۴ آماده خونگیری از مردم روزه دار و نوعدوست استان است.