تهران- ایرنا- دبیر و نایب ‌رییس هیأت مدیره مجمع وزیران ادوار جمهوری اسلامی ایران در پیامی درگذشت حسین کاظم‌پور اردبیلی را تسلیت گفت و اظهار داشت: وی مدیری کاردان، مستقل و فارغ از جناح‌­بندی­‌های سیاسی، همکاری پاک دست، خوشنام و ارزشمند بود.

«غلامرضا شافعی» دبیر و نایب ‌رییس هیأت مدیره مجمع وزیران ادوار جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه با ارسال پیامی با تسلیت درگذشت حسین کاظم‌پور اردبیلی نماینده ایران در اوپک، نوشت: وی که انسانی شریف و شایسته، شجاع، مدیری لایق، کاردان، مستقل و فارغ از جناح‌­بندی­‌های سیاسی، خدمتگزاری آگاه، صدیق و دلسوز، همکاری پاک دست، خوشنام و ارزشمند بود، در روز شهادت مولای خود؛ حضرت امیر علیه‌السلام به دیدار معبود شتافت.

دبیر و نایب ‌رییس هیأت مدیره مجمع وزیران ادوار جمهوری اسلامی ایران افزود: خداوند به وی که از بازماندگان حادثه انفجار تروریستی ۷ تیر سال ۱۳۶۰ بود، ۳۹ سال دیگر فرصت داد تا صمیمانه، خالصانه و دلسوزانه، مسئولیت‌­های مختلف از سرپرستی وزارت بازرگانی تا معاونت وزارتخانه‌های امور خارجه و نفت و از سفارت جمهوری اسلامی ایران در ژاپن تا عضویت در هیأت مدیره اوپک را به­‌طور موفقیت‌آمیز به عهده بگیرد.

شافعی خاطرنشان کرد: مجمع وزیران ادوار، ارتحال این عضو ارجمند خود و خدمتگزار جمهوری اسلامی را به خانواده این عزیز سفر کرده و همه همکاران شفیق وی به‌­ویژه در وزارتخانه‌های امور خارجه و نفت و بازرگانی، تسلیت می‌گوید و از درگاه الهی مسألت دارد در این ماه ضیافت الله وی را بر سر سفره رحمت، مغفرت و برکت خویش مهمان کند.

«مجمع وزیران ادوار»  تشکلی مردم نهاد است که از سوی شماری از وزیران دولت‌های پس از انقلاب اسلامی تشکیل شده است.

شادروان کاظم‌پور اردبیلی از نجات‌یافتگان بمب‌گذاری دفتر حزب جمهوری اسلامی بود که در سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ وزیر بازرگانی بود. وی در دولت جنگ از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴ در جایگاه معاونت اقتصادی وزیر امور خارجه فعالیت می‌کرد و از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۹ نیز معاونت امور بین‌الملل وزیر نفت و عضویت هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران را برعهده داشت.

وی در فاصله سال‌های ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۴ سفیر ایران در ژاپن بود و از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۸ نیز نمایندگی ایران در اوپک را به‌عهده داشت. کاظم‌پور اردبیلی از سال ۱۳۹۲ تاکنون نیز در جایگاه نماینده ایران در اوپک فعالیت می‌کرد.  او در کسوت نماینده ایران در هیأت عامل اوپک در تمام طول خدمتش همواره مدافع منافع ملی کشور بود. «تدوین استراتژی تعامل سازنده و شراکت در عین رقابت، تلاش‌هایی برای تشکیل IEF و شکل‌دهی به کشورهای صادرکننده گاز در سال ۲۰۰۱» از کارهای مهم کاظم‌پور در دوره مسوولیتش بود.