محمد جهین روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تمامی واحدهای صنفی آلاینده مهاباد که در شهرک صنفی کاوه دارای زمین و مغازه هستند از اول خرداد به مدت یک ماه فرصت دارند نسبت به تکمیل و جابهجایی واحد صنفی خود به آنجا اقدام کنند.
وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۴۰ مغازه شامل انواع واحدهای صنفی آلاینده در شهرک صنفی کاوه مستقر شدند و بقیه مشاغل از جمله نمایشگاههای خودرو، مکانیکیها، مصالح ساختمانی و فلزکاران نیز باید به این شهرک منتقل شوند.
وی اضافه کرد: افرادی که علیرغم داشتن قرارداد در مدت مقرر اقدام به انتقال نکنند قرارداد آنان لغو خواهد شد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در سالهای اخیر امکانات عمرانی و خدمات رفاهی شهرک صنعتی کاوه افزایش یافته و آسفالت معابر و جاده منتهی به آنها نیز انجام شده است.
«جهین»، بیان کرد: مشاغل مزاحم دارای پیامدهایی چون ناامنی، اختلال در رفتوآمد، بدمنظره کردن چهره شهر، ایجاد آلودگیهای صوتی و بصری و اشغال مساحت زیادی از معابر و ایجاد مزاحمت برای رفت و آمد شهروندان است.
۲۸ شغل در فهرست مشاغل آلاینده قرار دارد که مکانیکی، نجاری، صافکاری، درب و پنجره سازی، سنگبری، تراشکاری و نقاشی از جمله آنهاست.
مهاباد دارای ۶ هزار و ۸۰۰ واحد صنفی پروانهدار است.
با همکاری شهرداری و اداره صنعت، معدن و تجارت، شهرک صنفی با عنوان کاوه در ورودی جاده میاندوآب برای مشاغل آلاینده مهاباد ایجاد شده است که برخی از صنوف برای رفتن به این مکان هنوز مقاومت نشان میدهند.
استقرار مشاغل مزاحم به ویژه صنعتکاران در شهر مهاباد نه تنها شهروندان را از جنبههای مختلف آزار میدهد بلکه بر اقتصاد و کسب و کار اصناف دیگر نیز تاثیر گذاشته است.
طبق آیین نامه ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری، شهرداریها و دستگاههای اجرایی مرتبط موظف هستند با استفاده از ابزارهای تشویقی از قبیل تعیین محل جدید استقرار، تامین زیرساختهای لازم و فراهم کردن تسهیلات بانکی برای تسهیل در انتقال مشاغل و صنوف مزاحم شهری برنامهریزی و اقدام کنند.