ارومیه- ایرنا- نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی و امام جمعه ارومیه، با اشاره به جایگاه مواسات و مساوات در متون دینی گفت: رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در سخنرانی نیمه شعبان تحریک و تهییج بسیار مناسبی را در مردم و مسوولان برای گسترش فرهنگ همدلی و کمک جمعی ایجاد کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: درپی فرمایشات رهبر معظم انقلاب، در آذربایجان‌غربی نیز قرارگاه رزمایشی با حضور استانداری، سپاه پاسداران، دفتر امام جمعه و خیّران تشکیل شد و در قالب آن کمک‌های مختلف جمع‌آوری و بسته‌های معیشتی به تعداد ۳۰۰ هزار بسته تهیه شد.

وی با بیان اینکه در اقناع مردم و تشویق آن‌ها به کمک‌رسانی، از آیات قرآن و روایات استدلال کردیم که خانواده و اقوام در اولویت هستند افزود: در همین راستا تلاش شد تا این مهم ابتدا به اقوام، سپس همسایگان و مردم محله متمرکز شود که همین موضوع سبب شد مردم کمک‌های مالی به بستگان و همسایگان را جدی گرفته و یک حرکت عمومی زیبا در این زمینه شکل بگیرد که همچنان نیز ادامه دارد.

وی با بیان اینکه هدف عمده تشکیل این قرارگاه، نظم‌دهی به‌روند کمک‌رسانی و جلوگیری از موازی‌کاری است، افزود: فهرست‌ نیازمندان و افراد زیرپوشش کمیته امداد، بهزیستی، پایگاه‌های بسیج و خیریه‌ها با یکدیگر تهاتر شد تا به فهرست جامعی برسیم. 

وی اضافه کرد: البته ممکن است چند خانوار از قلم افتاده باشند یا خانوارهایی چندمرتبه کمک دریافت کرده باشند اما تلاش شد کمک‌ها مساوی تقسیم شود و در این راستا نام هیچ ارگان و نهادی هم روی بسته‌ها نوشته نشد و فقط عبارت «کمک مؤمنانه» درج گردید تا این رزمایش به نفع ارگان یا نهاد خاصی مصادره به مطلوب نشود.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با بیان اینکه در همه استان‌ها بسته‌های معیشتی در مصلاها، مساجد و حسینیه‌ها جمع‌آوری شد که اثر خوبی برروی مردم گذاشت اظهار کرد: کمک‌های بهداشتی گسترده‌ای برای مبارزه با ویروس کرونا توسط همه خیران تهیه گردید که از جمله می‌توان به دوخت ماسک و مشارکت برخی شرکت‌ها و کارخانه‌ها در تولید مواد ضدعفونی‌کننده اشاره کرد که اقدامات بسیار تاثیرگذاری در ایجاد روحیه همدلی و همبستگی در جامعه بود.

حجت‌الاسلام قریشی درباره حضور روحانیت در رزمایش مواسات گفت: تبلیغات وسیعی علیه روحانیت توسط دشمنان در حال انجام است که تلاش می‌کنند وجهه آن‌ها را تخریب کنند، اما مردم وقتی دلسوزی امام جمعه یا امام جماعت مسجد را می‌بینند که در پی رفع مشکلات و تأمین معیشت آن‌ها و تضمین سلامتی‌شان است، تحت تأثیر این تبلیغات سوء قرار نمی‌گیرند.

وی با بیان اینکه مردم به روحانیت اعتماد دارند و وقتی خودشان وارد میدان می‌شوند، افراد خیّر هم تحریک می‌شوند که ورود کنند اظهار داشت: شاید اگر علما ورود نمی‌کردند مردم هم سریع اعتماد نمی‌کردند ضمن آنکه تاکید شد اگر خودتان در اطرافیان و اقوام نیز نیازمندی می‌شناسید به او کمک کنید.

وی اضافه کرد: در استان اتفاقی که افتاد و حضور روحانیت را در مواجهه با مشکلات و مبارزه با ویروس کرونا پررنگ‌تر نشان داد ابتلای امام جمعه چهاربرج به کرونا و درگذشت ایشان که در جبهه مبارزه با کرونا قرار داشتند بود که باعث شد به تنها امام جمعه کشور تبدیل شوند که در این راه دارفانی را وداع گفتند.

حجت‌الاسلام قریشی تاکید کرد: این رزمایش باید بعد از ماه مبارک رمضان هم ادامه پیدا کند اما به شکل دیگری که روی نحوه ادامه آن باید مطالعه شود.

به گزارش ایرنا، به دنبال رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در خصوص کمک مومنانه، میلیون‌ها بسته معیشتی کمک به نیازمندان توسط خیران و مسوولان در کشور تهیه و توزیع شد.

در آذربایجان غربی نیز چندین هزار عدد از این بسته‌های معیشتی تهیه و در اختیار نیازمندان قرار گرفت.