محمدرضا آهنچیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره گذراندن دروس عملی در نیمسال تحصیلی جاری، اظهار داشت: برخی دانشگاه ها از برگزاری دروس عملی از طریق آموزش های الکترونیکی خبر دادند.
وی افزود: تعدادی دیگر از دانشگاه ها نیز اعلام کردند در صورت عادی شدن شرایط و پس از پایان نیمسال تحصیلی در هفته نخست تیرماه، دروس عملی به مدت سه هفته برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری برگزار خواهد شد.
مدیرکل برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، گفت: البته این موارد با رعایت فاصله گذاری اجتماعی در محیط دانشگاه و در صورت نظر نهایی ستاد ملی مقابله با کرونا امکانپذیر می شود.
آهنچیان درباره واحدهای عملی دانشجویان کارشناسی، تاکید کرد: نظر وزارت علوم این است که مسائل ترم تحصیلی جاری به نیمسال تحصیلی آینده منتقل نشود چرا که ترم آینده مسائل خود را از جمله ورود دانشجویان جدید به دانشگاه دارد.
وی خاطرنشان کرد: به دلایل مختلف محدودیت دانشگاه ها در هدایت درس های عملی دوره های تحصیلات تکمیلی کمتر است؛ بنابراین دانشگاه ها باید به نحوی برگزاری درس های عملی دانشجویان کارشناسی را در طول تابستان و در کوتاه ترین زمان ممکن تا نیمسال بعدی، مدیریت کنند.
به گزارش ایرنا، از ابتدای اسفندماه جاری و همزمان با شیوع ویروس کرونا، آموزش های الکترونیکی جایگزین کلاس های درس دانشگاه ها شده است؛ اما اکثر این آموزش ها فقط دروس نظری را پوشش می داد و دغدغه گذراندن دروس عملی، کارگاهی و آزمایشگاهی در این نیمسال همراه دانشجویان حتی استادان و مسوولان آموزش عالی بود. در این میان تعدادی از دانشگاه ها با ابتکار عمل و در صورت امکان، دوره های علمی را هم به صورت مجازی برگزار کردند اما نگرانی ها بابت دروس عملی مقطع تحصیلات تکمیلی ادامه داشت. به همین منظور وزارت علوم اوایل اردیبهشت ماه خبر از باز شدن دانشگاه ها به روی دانشجویان مقطع دکتری برای گذراندن این دروس داد.
رییس جمهوری روز شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا خبر از بازگشایی دانشگاه ها از ۱۷ خردادماه داد و اعلام کرد که این بازگشایی برای گذراندن دروس عملی، کارگاهی و آزمایشگاهی می تواند، باشد.