به گزارش تارنمای روزنامه "الرای" کویت توقف تولید نفت میدان الخفجی را یک اقدام تاکتیکی، فنی و زیست محیطی اعلام کرده است که در سایه کاهش داوطلبانه این کشور به همراه سعودی و امارات برای کاهش تولید نفت انجام میشود.
منابع آگاه به الرأی گفتهاند که شرکت نفتی "الخلیج" کویت و "آرامکو" سعودی چندین سناریو شامل توقف یا کاهش تولید نفت میدان الخفجی را بررسی کردهاند، اما به خاطر مسائل زیست محیطی راهکار توقف تولید انتخاب شد.
این منابع مدعی شدند که توقف تولید این میدان نفتی مشترک، یک توقف کاملا فنی است که در راستای اقدامات جهانی است.
روزانه حدود ۸۰ هزار بشکه از میدان نفتی مشترک الخفجی تولید میشود که به طور مساوی میان کویت و عربستان تقسیم شده و دو محموله نیز در مدت اخیر از این منطقه صادر شده است.
کویت و عربستان ۲۸ بهمن ماه ۹۸ به طور مشترک تولید نفت از میدان مشترک الخفجی را از سرگرفتند، این اقدام به دنبال توافق دو کشور در سال ۲۰۱۸ انجام شد.
منطقه بیطرف به مساحت حدود ۵ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع یک منطقه مشترک است که بر اساس پیمان ۱۹۲۲ میان دو کشور قرار گرفته است.
دو کشور در دهه ۱۹۷۰، به توافق رسیدند که این منطقه را میان خود تقسیم کنند و منابع نفتی در این مناطق به طور مشترک اداره میشود.
منطقه بیطرف شامل میدان های نفتی الخفجی و الوفره میشود که برداشت مواد نفت از این میادین در پی یک اختلاف ۵ ساله متوقف شده بود.
میدان نفتی الخفجی در شرق عربستان با یک توافق مشترک توسط شرکت نفت دولتی دو کشور (شرکت نفتی الخلیج و آرامکو) عملیاتی شد، اما در مورد میدان الوفره اختلاف نظر وجود دارد.