تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۷

قم - ایرنا - انتشار ۵۰۰ گزارش تصویری در ایام شیوع ویروس کرونا، نقش تاریخی خبرنگاران در بحران کرونا، بازگشایی مکان‌های ورزشی ۳۰ رشته، استفاده از گردشگری مجازی در روزهای کرونایی و لزوم ثبت‌نام در سامانه سلامت برای بازگشایی اماکن ورزشی؛ سرخط مهم‌ترین اخبار روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه جاری استان قم درباره کرونا بود.

بازگشایی مکان‌های ورزشی ۳۰ رشته

اداره کل ورزش و جوانان استان قم، مجوز فعالیت ۲۰ هیات و اماکن دولتی و خصوصی ۳۰ رشته ورزشی طبق دستورالعمل شماره ۱۳ ستاد مقابله با کرونا در ورزش را صادر کرد.

به همین منظور با حضور رسول مُنعِم مدیرکل ورزش و جوانان، معاونان این اداره کل و نماینده هیات پزشکی ورزشی استان قم جلسه‌ای در این اداره کل تشکیل و مسائل مرتبط با ازسرگیری فعالیت‌های ورزشی اماکن دولتی و خصوصی ۳۰ رشته ورزشی زیرمجموعه دستورالعمل شماره ۱۳ ستاد مقابله با کرونا در ورزش بررسی شد.

لزوم ثبت‌نام در سامانه سلامت برای بازگشایی اماکن ورزشی

دبیر هیات پزشکی ورزشی استان قم، با اشاره به راهنمای مراحل بازگشایی اماکن ورزشی پس از کرونا که در سایت فدراسیون پزشکی ورزشی قرارگرفته است، گفت: تمام هیات‌ها و مسئولان اماکن ورزشی دولتی و خصوصی که طبق این دستورالعمل مجوز فعالیت گرفته‌اند، برای بازگشایی اماکن خود باید ابتدا نسبت به ثبت‌نام در سامانه https://salamat.gov.ir وزارت بهداشت اقدام کنند.

محمد شهیدی، بر مطالعه کامل دستورالعمل بازگشایی اماکن ورزشی بعد از کرونا تاکید و اضافه کرد: این دستورالعمل شامل جدول فرم‌های تاییدیه بهداشتی، تعهدنامه مدیر باشگاه، خوداظهاری و غربالگری است که می‌توانند از سایت فدراسیون پزشکی ورزشی دریافت کنند.

نقش تاریخی خبرنگاران در بحران کرونا

استاندار قم، با اشاره به جایگاه نه‌چندان مستحکم اصحاب رسانه و روابط عمومی‌ دستگاه‌های اجرایی گفت: باید هوای اصحاب رسانه و خبرنگاران را در برابر اربابان قدرت و مقام داشته باشیم.

بهرام سرمست در همایش گرامیداشت روز روابط عمومی افزود: در کنار مدافعان سلامت، بخش روابط عمومی‌های دستگاه‌های دولتی و به‌ویژه خبرنگاران نقش بسیار اساسی در بحران کرونا داشتند.

انتشار ۵۰۰ گزارش تصویری در ایام شیوع ویروس کرونا

رییس انجمن عکاسان قم گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا در قم حدود ۵۰۰ گزارش تصویری توسط عکاسانی خبری و هنری قم از وضعیت استان تهیه و در خبرگزاری‌ها، شبکه‌های اجتماعی و نمایشگاه‌های مجازی منتشرشده است.

ابراهیم سلیمانی در گفت‌وگو با ایرنا، با تقدیر از تلاش هنرمندان عکاس استان از ثبت مجاهدت‌های کادر درمانی و نمایش دقیق و لحظه‌به‌لحظه وضعیت قم در زمان شیوع ویروس کرونا، افزود: عکاسان استان پا به پای مدافعان سلامت درصحنه حضور داشتند و عکس‌های بسیار ناب و ارزشمندی را از این رویداد ثبت کردند.

استفاده از گردشگری مجازی در روزهای کرونایی

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قم گفت: تهدید کرونا برای صنعت گردشگری قم، با تمرکز بر گردشگری مجازی و معرفی جاذبه‌های این استان در فضای مجازی به فرصت تبدیل شد.

علیرضا مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بابیان این‌که در ۲ ماه گذشته با شیوع ویروس کرونا آسیب بسیاری به گردشگری قم واردشده است، افزود: استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی برای معرفی جاذبه‌های گردشگری، زیارتی و فرهنگی و مذهبی به‌عنوان یک‌راه حل قابل‌اجرا در دستور کار قرار گرفت.

ساماندهی ۱۲۵۰ مبلغ جامعه‌الزهرا(س) در فضای مجازی

معاون فرهنگی تبلیغی جامعه‌الزهرا(س) گفت: در اداره امور مبلغان، دوره‌های آموزشی مهارتی به‌صورت غیرحضوری برگزار شد و بیش از یک هزار و ۲۵۰ نفر از مبلغان در فضای مجازی ساماندهی شدند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن برزو، به فعالیت‌های این معاونت در شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور اشاره و اضافه کرد: برای این تعداد مبلغ و فارغ‌التحصیل چهار مهارت رسانه، ارتباطی، کلاس‌داری و سخنرانی در بخش آموزش و مهارت‌های ۶ گانه شامل رسانه، ارتباطی، کلاس داری، سخنرانی، مدح و رثا و پاسخگویی به همراه کلاس احکام مستحدثه و بازخوانی نکات کلیدی رساله در فضای مجازی بارگذاری شده است.

«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و ازجمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.