«حسن رنگرز» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا درباره فعالیت انجام شده در یکسال تاسیس موزه ملی ورزش افزود: اصلاح اساسنامه قدیمی موزه ملی ورزش، برگزاری نشست هیات امنا به منظور تصویب اساسنامه و تعیین اعضای حقیقی و حقوقی هیات مدیره نخستین اقدامات در موزه بود.
وی اظهار داشت: هماهنگی با بیش از یکصد بازدید گروهی با مدیران آموزش و پرورش، شهرداری، خبرنگاران، انجمن جامعه معلولان ایران، سفیران، دانشجویان و دانشآموزان و نصب پلاک افتخار بر سر در منازل قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی از دیگر فعالیتهای یکساله این موزه است.
مدیر سابق موزه ملی ورزش به راهاندازی سایت و صفحه مجازی موزه، ساماندهی و تجهیز اتاق گنجیه، انعقاد تفاهمنامه با همکاری وزارت آموزش و پرورش، ستاد گردشگری شهرداری تهران و برخی فدراسیون در یکسال اخیر اشاره کرد.
رنگرز میگوید: برگزاری سه مراسم گرامیداشت از مفاخر و پیشکسوتان ورزش ایران و رونمایی از دست نوشتههای مرحوم جهان پهلوان تختی و تجلیل از کشتی ایران از دیگر برنامه کیفی در این موزه بود که این روند تداوم دارد.
وی به بخشی از جمعآوری اشیا ورزشی مربوط به قبل و بعد از انقلاب اشاره کرد و گفت: این آثار از ابتدای فعالیت ورزش کشور جمعآوری شده است. مانند ورزش زورخانهای که از قدمت کهنی برخوردار است و مدالهای المپیکی از ۱۹۴۸ لندن به بعد در این گنجینه قرار دارد و در مدت یکسال تلاش شده تا آنچه که ارزش موزهای دارد در موزه ملی ورزش قرار بگیرد که تبیینکننده عقبه و غنای ورزش باشد. در واقع به دنبال انتخاب گزینشی و موضوعی میراث ورزش کشور هستیم.
عضو هیات مدیره موزه ورزش قدیمیترین آثار در موزه ملی ورزش را کالسکهها و لوازم اسکی دانست و افزود: در مجموع قدمت آثار ورزشی در موزه ملی ورزش مربوط به یک سده اخیر است و صرف مدال و کاپ نیست بلکه اسناد و ابراز را هم شامل میشود.
رنگرز اضافه کرد که در یکسال اخیر به دنبال مرکز ملی آرشیو و اسناد تاریخی ورزش کشور بودیم که جزو اهداف میان مدت است.
وی به برخی از طرحهای در دستور کار هم اشاره کرد و گفت: راهاندازی تالار شهدای ورزشکار، نشست با قهرمانان هر دوشنبهها، تقویت در بازدیدها، طرح کتابخانه موزه از دیگر برنامه جاری موزه بود که به دلیل شیوع گسترش ویروس کرونا متوقف شد.