بر اساس اعلام وب سایت Trade Map ، در سال ۲۰۱۸ رتبه ایران از واردات جهانی چرم در میان ۱۹۸ کشور برابر ۱۰۱ و در صادرات در میان ۱۷۶ کشور برابر ۴۹ بوده است.
بر اساس اعلام این وب سایت، میزان واردات چرم به ایران در سال ۲۰۱۸ برابر ۱.۷ میلیون دلار و صادرات آن در همین سال معادل ۷۵ میلیون دلار ثبت شده است.
بیشترین ارزش واردات متعلق به کشورهای چین، ایتالیا و ویتنام و بیشترین ارزش صادرات برای کشورهای ایتالیا، آمریکا و برزیل بوده است.
برپایه این گزارش، بر اساس اطلاعات گمرک جمهوری اسلامی ایران، صادرات چرم در سال ۹۷ برابر ۷۵ میلیون دلار و ارزش واردات این محصول برابر با ۱.۷ میلیون دلار بوده است.
با توجه به اطلاعات گمرک، واردات چرم در سال ۹۷ از کشورهای امارات، ایتالیا، ترکیه و هند به ترتیب با ارزش ۶۶۱، ۶۰۶ ، ۲۶۴ و ۱۴۹ هزار دلار بوده است.
عمده صادرات این محصول نیز در سال ۹۷ به کشورهای عراق، هند، پاکستان و ترکیه به ترتیب با ارزش ۱۷.۵، ۱۱.۷، ۱۱.۶ و ۹.۱ میلیون دلار انجام شده است.
طرحهای نیمه تمام صنعت چرم در استانهای تهران، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی به ترتیب با ۴۰، هشت و پنج واحد با پیش بینی اشتغال افزون بر دو هزار نفر قرار دارند.
تعداد ۲۲۸ واحد فعال در صنعت تولید چرم با اشتغال بیش از سه هزار و ۸۰۰ نفر در قالب چرمشهرها در استانهای آذربایجان شرقی (۱۴۱ واحد)، تهران (۷۰ واحد)، خراسان رضوی (۱۶ واحد) و استان همدان (یک واحد) فعالیت میکنند.
چرم طبیعی در سطح جهانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. کشورهای بزرگی مانند روسیه و ایتالیا در آن حرف اول را میزنند، هرچند بسیاری از محصولاتی که در این کشورها تولید میشود، از چرمهای ایرانی استفاده میشود.
انواع چرم طبیعی در صنعت چرمسازی به سه نوع چرم سبک (پوست گوسفند، بز، بزغاله و بره)، چرم نیمه سبک (پوست کروکودیل و شترمرغ) و چرم سنگین (پوست گاو، گاومیش، گوساله و شتر) تقسیم میشود.
صنعت چرم ایران، صنعتی قدیمی و دارای مزیت نسبی است که در صورت تکمیل حلقه تولید تا محصولات چرمی موجب ایجاد ارزش افزوده بسیار بالا و گسترش صادرات میشود و نقش مؤثری در ایجاد اشتغال ایفا می کند.