دهلی نو-ایرنا-هند با ارسال رایگان کمک‌های پزشکی و دارویی که در درمان ویروس کرونا موثر است به برخی از کشورهای آسیایی ،آفریقایی و حتی آمریکایی در صدد است با دیپلماسی دارویی با نفوذ چین مقابله کند.

به گزارش رسانه‌های هند، درحالی که بسیاری از کشورها از جمله آمریکا داروی ضد مالاریا (هیدروکسی کلورکین) را از هند خریداری کرده‌اند، دولت هند این دارو را به صورت مجانی به ۲۴ کشور صادر کرده است. 
اکنون هند به دنبال گسترش دیپلماسی دارویی خود به ۵۲ کشور دیگر در آمریکای لاتین، کارائیب و آفریقا می‌باشد. اگرچه رسانه‌های جهان بیشتر بر کمک چین به کشورهای غربی متمرکز شده‌اند، اما این کشور در دو ماه گذشته کمکهای درمانی و پزشکی خود را به کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا نیز افزایش داده است. 
به گفته مقامات هندی، دهلی نو بیش از پنج میلیون قرص هیدروکسی کلورکین را برای ۲۸ کشور آمریکای لاتین و ۱۰۰ هزار قرص دیگر برای هرکدام از ۱۹ کشور آفریقایی در نظر گرفته است. 
هند بزرگ‌ترین تولید کننده قرص هیدروکسی کلورکین در جهان است. این کشور ماه گذشته صادرات این دارو را ممنوع کرده بود اما پس از درخواست آمریکا، هند مجبور به لغو ممنوعیت صادرات آن شد. 
یک مقام هندی گفت: هند تجهیزات مربوط به درمان و کنترل ویروس کرونا را در دو هفته آینده به صورت مجانی در اختیار بیش از ۹۰ کشور قرار خواهد داد.به طور کلی ۶۷ کشور قرص‌های هیدروکسی کلورکین را به صورت مجانی از هند دریافت خواهند کرد. 
هند تاکنون داروی ضد مالاریا را به صورت تجاری و آزاد به ۱۳۳ کشور صادر کرده است. به گفته هارش شرینگلا معاون وزیر امور خارجه هند، این داروها شامل ۴۴۶ میلیون قرص هیدروکسی کلورکین و یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون قرص پاراستامول است. 
کشورهای آمریکای لاتین که کمک دارویی هند را به صورت مجانی دریافت خواهند کرد شامل ونزوئلا، اکوادور، پرو، کوبا، گواتمالا، هایتی و بولیوی می‌شوند. در آفریقا، کمک‌های دارویی هند به کشورهایی چون نیجریه، لیبری، موزامبیک، اتیوپی، نامیبیا، کنیا، چاد، کنگو، زیمباوه، سنگال، گینه و گامبیا خواهد رسید. 
در میان کشورهای همسایه هند، داروی ضد مالاریا هم اکنون به نپال، بوتان، بنگلادش، میانمار، افغانستان و مالدیو ارسال شده است. 
هند همچنین به دنبال اهدای داروی هیدروکسی کلورکین به سوریه و یمن می‌باشد. 
در یک ماه گذشته چین کمک‌های دارویی خود به کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا را افزایش داده است. این کشورها از کمبود شدید تجهیزات پزشکی مانند دستگاه‌های تنفسی، لباس‌های محافظتی و ماسک رنج می‌برند. 
از سوی دیگر وقوع بحران کرونا، تقاضا برای داروهای هندی را در سرتاسر جهان افزایش داده است. 
معاون وزیر امور خارجه هند گفت: نقش صنعت داروسازی هند در جهان مورد توجه قرار گرفته است. هند از طریق هماهنگی‌های لازم و مدیریت داروها و همچنین اطمینان از تامین کافی آن‌ها در بازار داخلی، این داروها را به کشورهای مختلف ارسال می‌کند.