شبکه خبری سیانان روز دوشنبه با انتشار این خبر افزود: روسیه که تاکنون از دولت چین حمایت میکرد، اکنون به یکصد کشوری پیوسته است که قصد دارند تا قطعنامهای در ارتباط با علت یابی شیوع ویروس کرونا در نشست سالانه سازمان جهانی بهداشت ارائه دهند.
بنابراین گزارش، پیش نویس این قطعنامه که توسط اتحادیه اروپا و در حمایت از درخواست دولت استرالیا مبنی بر انجام تحقیقات از چین در نحوه مقابله با بحران شیوع ویروس کرونا و انتشار آن در جهان شده بود، تهیه شده است.
سی ان ان گزارش داد: درخواست استرالیا با خشم چین مواجه شد، چراکه پکن دولت کانبرا را به «بی مسئولیتی شدید» متهم کرده و تحریک و اقدام استرالیا را به ایجاد اختلال در زمینه همکاریهای بین المللی در مقابله با همهگیری ویروس کرونا دانست.
این گزارش میافزاید: درحالی که این قطعنامه قرار است ۲۹ اردیبهشت ماه در نشست سالانه سازمان جهانی بهداشت در ژنو سوئیس ارائه شود، تنها چین یا کشور بخصوصی را مدنظر ندارد بلکه خواهان تحقیقاتی بیطرفانه، مستقل و ارزیابی جامع این سازمان در مورد نحوه پاسخ بین المللی به بیماری کووید-۱۹ است.
سی ان ان در توضیح نوشت: به کاربرد لفظ «قطعنامه» در پیش نویس اتحادیه اروپا در قیاس با لفظ «تحقیق» که دولت کانبرا خواستار آن شده بود، لفظی ضعیفتر بوده و دیگر اعضای سازمان جهانی بهداشت ازجمله روسیه را مجاب به امضای چنین قطعنامهای خواهد کرد، اما این قطعنامه در نهایت اطمینان خواهد داد که تحقیقات و بررسی درمورد همهگیری ویروس کرونا به عمل خواهد آمد.
این گزارش درادامه میافزاید: دولت چین اعلام کرده است که با تحقیقاتی که از مجرای سازمان بهداشت جهانی در زمینه ویروس کرونا به عمل آید موافقت خواهد کرد.
همچنین "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن پیش تر نیز در این زمینه گفت: کشورش خواستار تحقیقاتی درباره واکنش اولیه سازمان بهداشت جهانی به کرونا است. "توشیمیتسو موته گی" وزیر خارجه ژاپن هم گفته است که باید یک سازمان مستقل چنین تحقیقاتی را انجام دهد.
این اظهارات و درخواست برای انجام تحقیقات درخصوص واکنشهای اولیه سازمان بهداشت جهانی به ویروس کرونا در حالی مطرح میشود که اجلاس مجمع عمومی سازمان از امروز در ژنو سوئیس آغاز به کار میکند.
سازمان بهداشت جهانی مدتی بعد از شیوع ویروس کرونا وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرد ویروس کرونا به دلیل ناشناخته بودن آن تاکنون چالشهای زیادی برای کشورهای جهان ایجاد کرده است.
این مجمع اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است به ویژه برای چین شرایط پیچیده است از یک سو مساله عضویت تایوان در سازمان مطرح شده است و آمریکا از آن حمایت میکند و از طرف دیگر واشنگتن به انتقادها از چین در دوران شیوع کرونا دامن زده است.
هم اکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از مرز چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر گذشت که از این تعداد بیش از ۳۱۶هزار و ۷۰۰ نفر جان باختهاند. **۱۳۰۲**