عبیدالله سرخآبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این اثر فرهنگی تاریخی بوکان در شورای ثبت آثار غیر منقول واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی شناخته شده و در این فهرست جای گرفت.
وی ادامه داد: وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طی نامەای در تاریخ دوم اردیبهشت، مراتب ثبت اثر فرهنگی تاریخی واقع در این روستا را به شماره ثبت ۳۲۷۱۹ ابلاغ کرد.
وی اضافه کرد: این اثر تحت حفاظت و نظارت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و هرگونه دخل و تصرف یا اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود، طبق قانون جرم محسوب می شود و مرتکب مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوکان افزود: این اثر تاریخی که مربوط به عصر قاجاریه و دارای شان ملی و تاریخی است در ابتدای ورودی روستا قرار دارد و در سالهای گذشته به دلیل بارش برف و باران و قدمت فراوان برخی از ایوان،اتاقها و دیوارهای آن تخریب شده است که با این ثبت ملی امید می رود که مرمت و بازسازی شود.
وی با بیان اینکه با ثبت این اثر تاریخی تعداد آثار ثبت ملی شده بوکان به ۹۴ اثر افزایش یافت، گفت: چهار محوطه دیگر شامل تپه خاتون زهرا، تپه اسکندری، تپه قلعه اربنوس و تپه یکشوه برای ثبت ملی معرفی شده است.
به گزارش ایرنا، بوکان دارای آثار و ابنیه های باستانی و تاریخی و مذهبی متعددی همچون قلعه سردار، مسجد جامع، گنبد سردار، مسجد حمامیان، زندان آغجیوان، تپه سماقان، تپه قلاچی و قراوه حاج شیخ گل، پیرمحمد، پیر اسماعیل و خانقاه زنبیل است.
بوکان در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و در داخل و اطراف شهر دارای آثار باستانی فراوانی است که تاکنون ۹۴ اثر از آنها در فهرست آثار ملی ثبت شده است.