ایلام - ایرنا - استان ایلام در کمتر دوره‌ای شاهد چنین فضای وحدت و همدلی بین مسوولان و مردم بوده است و برنامه‌های توسعه‌ای استان در این روزهای کرونازده با آرامش و بدون التهاب به پیش برده می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین اله‌نور کریمی‌تبار نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام با همراهی قاسم سلیمانی‌دشتکی استاندار ایلام در این روزهای بحران‌زده به محور وحدت و نماد همدلی مردم و مسوولان تبدیل شده‌اند.

شیوع کرونا و تعطیلی نماز جمعه در حدود ۱۲۰ روز گذشته باعث نشد حجت‌الاسلام کریمی‌تبار که در میان مردم بسیار محبوب است از جامعه دور شود بلکه نقش و تاثیرگذاری خود را در این روزهای کرونایی بیش از پیش به نمایش گذاشت.

استاندار ایلام نیز با گذر از حاشیه‌ها و بی‌توجه به جنجال‌ها در شکل‌گیری این فضای آرام که نیازمند پیشبرد برنامه‌هاست نقش اساسی ایفا کرد و در عمل نشان داد بین مسوولان اجرایی، نظامی، انتظامی و نماینده ولی فقیه همدلی و همراهی وجود دارد و منافع جامعه بر هر گونه منفعت‌طلبی و راحت‌طلبی شخصی ارجحیت دارد.

وحدت و همدلی مردم و مسوولان در این روزهای کرونایی گوهری گران‌بهاست که با تلاش استاندار ایلام و همراهی نماینده ولی‌فقیه حاصل شده است و هر کس بر خلاف این مسیر حرکت کند به طور قطع در راستای منافع و مصالح جامعه نیست.

در اتاق امام جمعه و استاندار ایلام به روی هیچ‌کسی بسته نبوده و نیست و حضور همیشگی و مداوم و ارتباط نزدیک با مردم از آن‌ها شخصیت‌هایی قابل اعتماد و در طراز نمایندگی ولی فقیه و نمایندگی دولت تدبیر و امید به جامعه شناسانده است.

امام جمعه و استاندار ایلام با همراهی سپاه پاسداران و دیگر دستگاه‌های اجرایی و حمایتی در روزهای آغازین شیوع کرونا و حتی پیش از دستور مقام معظم رهبری پویش امید و همدلی را به منظور کمک به صنوف آسیب‌دیده از کرونا در ایلام راه‌اندازی کردند و شاید همین ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری آن‌ها باعث شد ۴۰ درصد مردم این استان به این پویش بپیوندند.

در پی فراخوان نماینده ولی فقیه و استاندار ایلام علاوه بر خیرین و افراد متمول، مردم عادی و حتی افرادیکه وضعیت رفاهی مطلوبی نیز نداشتند در این پویش شرکت کرده و با محوریت آن‌ها به یاری نیازمندان شتافتند.

بدون شک قرار گرفتن در جایگاه نمایندگی ولی فقیه و نماینده عالی دولت در استان ارزشمند و قابل احترام است اما جلب اعتماد عمومی و همدل کردن مردم نیازمند ویژگی‌های خاص شخصیتی است که حجت‌الاسلام کریمی‌تبار و سلیمانی‌دشتکی از آنها برخوردار هستند.

در این میان عملکرد سلیمانی‌دشتکی استاندار ایلام و احترام ویژه وی برای جایگاه نماینده ولی فقیه در استان و شخص حجت‌الاسلام کریمی‌تبار به شکل‌گیری فضای وحدت و همدلی و پیشبرد برنامه‌ها بدون جنجال و حاشیه در استان کمک شایانی کرده است که قابل قدردانی است.

فارغ از تلاش‌ها و تکاپوهای امام جمعه ایلام در همه صحنه‌های مختلف سیل، زلزله، اربعین، انتخابات، سهمیه‌بندی بنزین و پیگیری مشکلات اقتصادی و از همه این مسائل مهمتر حضور همیشگی وی در نشست‌های مهم استانداری بسیار قابل توجه و حائز اهمیت است.

برگزاری ۳۸ نشست ستاد استانی کرونا در ۱۲۰ روز

از ابتدای اسفندماه و همزمان با شیوع کرونا در کشور و استان ایلام ۳۸ ستاد استانی و فوق‌العاده مبارزه با کرونا تا امروز دوشنبه ۱۹ خردادماه به ریاست استاندار ایلام و با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه ایلام برگزار شده است و می توان گفت حدود سه روز یکبار یک ستاد آنهم در ایام تعطیلات و اوج شیوع کرونا در این استان برگزار شده است.

تمامی این نشست‌ها به ریاست شخص استاندار برگزار شد و سلیمانی‌دشتکی با وجود غیربومی بودن حتی یک روز به مرخصی نرفت و فرماندهی عملیات مبارزه با کرونا را بر عهده گرفت ضمن اینکه نماینده ولی فقیه نیز در تمامی جلسات حضور داشت و رای و نظر وی در مباحث مختلف بکار گرفته شد.

تبدیل بحران‌ها به فرصت و خلق حماسه اربعین نتیجه همدلی مردم و مسوولان

استاندار ایلام گفت: امروز وحدت و همدلی مثال‌زدنی در این استان بین مردم و مسوولان وجود دارد که حاصل آن را می‌توان در تبدیل بحران سیل فروردین ماه ۹۸ به فرصتی برای جذب اعتبارات بیش از سه برابر بودجه عمرانی استان، خلق حماسه بزرگ اربعین و رفتار منطقی و بدور از تنش مردم استان در قضایای اصلاح قیمت بنزین دید.

قاسم سلیمانی‌دشتکی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا آینده پیش‌روی استان در سال جاری و سال‌های آینده را روشن برشمرد و افزود: به طور قطع این وحدت و آرامش، هماهنگی، همدلی، همفکری و همراهی لازم بین همه دستگاه‌های اجرایی و نهادهای حاکمیتی استان و مردم به همراه دیگر ظرفیت‌ها باعث هم‌افزایی در جهت توسعه و جهش تولید استان در فضای پیش‌رو خواهد شد.

رشد ۲۰۰ درصدی سرمایه‌گذاری و قرار گرفتن ایلام جزو هفت استان برتر کشور در امنیت سرمایه‌گذاری

استاندار ایلام به برخی اقدامات اقتصادی در استان ایلام طی سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: استان برای سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی و صنعتی در سال ۹۸ رشدی ۲۰۰ درصدی یافت و با بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در زمره هفت استان امن کشور در زمینه سرمایه‌گذاری قرار دارد.

وی به خیز بلند استان ایلام در حوزه صنعت نفت و گاز و پتروشیمی برای جهش اقتصادی در استان و کشور اشاره کرد و افزود: در سال‌های اخیر نظام و دولت سرمایه‌گذاری‌های مهم و عظیمی در استان انجام داده است که هر کدام از این طرح‌ها یک انقلاب صنعتی - اقتصادی و اشتغال‌زا در استان است که حتی آثار مثبت آن در دیگر نقاط کشور نیز محسوس خواهد بود.

۳۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری، ۷۵ برابر بودجه عمرانی ایلام آماده بهره‌برداری 

وی اضافه کرد: با تکمیل و راه‌اندازی واحد الفین شرکت پتروشیمی ایلام در آینده نزدیک میزان ۳۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش صنایع بزرگ برابر ۷۵ برابر بودجه عمرانی استان آماده بهره‌برداری است که در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده تحولی شگرف در زمینه تولید و اشتغال‌زایی این دیار است.

به گفته سلیمانی‌دشتکی از جمله طرح‌های کلان استان می‌توان به مواردی چون اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان به میادین مشترک نفتی استان، سرمایه‌گذاری یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پروژه‌های لرزه‌نگاری و اکتشاف میادین نفتی در مناطق مختلف استان ازجمله ایوان، چرداول، ایلام، آبدانان و دهلران، سرمایه‌گذاری بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیون دلار در پتروشیمی و NGL  دهلران، آغاز عملیات اجرایی پروژه مهم طرح نگه‌داشت میدان نفتی پایدار غرب و آبان با سرمایه بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان، تقویت چاه‌های گاز استان با اعتبار ۱۳۰ میلیون یورو و سرمایه‌گذاری یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در پروژه pp پتروشیمی ایلام اشاره کرد.

استاندار ایلام تاکید کرد: علاوه بر پروژه‌های یادشده همچنین انجام مقدمات اجرای پتروشیمی در شهرستان‌های مهران، دره‌شهر و هلیلان، آماده شدن زمینه اجرای فاز دو پالایشگاه گاز استان و فراهم شدن بهره‌برداری از فاز ۲ پتروشیمی ایلام از دیگر اقدامات مهم است که در تحقق شعار سال امسال باعث جهش تولید و رونق اقتصادی و اشتغال‌زایی در استان می‌شود. 

تک رقمی شدن نرخ بیکاری و ایجاد ۶ هزار شغل در دو سال از عمر دولت دوازدهم

وی به بهبود وضعیت نرخ بیکاری در استان ایلام‌ اشاره و اضافه کرد: طی دو سال گذشته با انجام تمهیدات ویژه از جمله ایجاد سرمایه‌گذاری های بزرگ در استان و ارائه تسهیلات اشتغالزایی در رفع موانع تولید، احیا و راه‌اندازی طرح‌ها و پروژه‌های تولیدی در ستادهای اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید باعث ایجاد بیش از ۶ هزار اشتغالزایی و نرخ بیکاری استان تک رقمی شد و با توجه به روند مثبت اشتغال‌زایی و کاهش بیکاری‌ها نرخ بیکاری استان از بالای ۱۷ درصد در قبل از دولت تدبیر و امید به ۱۲.۷ در سال ۹۶ و امروز به ۸.۱ درصد رسیده است.

سلیمانی‌دشتکی در خصوص دیگر ظرفیت‌های توسعه‌ای استان به آماده شدن زیرساخت مرزهای چیلات و چنگوله و استفاده بیشتر از ظرفیت مرز در جهت توسعه و تولید استان اشاره کرد و گفت: باتوجه به دستور معاون اول رییس جمهوری مبنی بر ایجاد و راه‌اندازی مرز هلاله شمالی، زیرساخت‌های این مرز نیز در حال ساخت است تا استان ایلام نقش حائز اهمیت خود را در شرایط امروز کشور در مراودات تجاری و بازرگانی و اقتصادی با کشور عراق ایفا کند. 

وی در مورد دیگر ظرفیت‌های مرزی در جهت توسعه استان ایلام هم افزود: با وجود توسعه کمی و کیفی زیرساخت‌های اربعین و افزایش تردد زوار از ۵۰ درصدی در سال ۹۶ به بیش از ۶۵ درصد در سال های ۹۷ و ۹۸، شاهد افزایش مبادلات تجاری و بازرگانی و اقتصادی در مرز مهران بودیم.

ثبت کمترین نرخ بیکاری ایلام در ۴۱ سال گذشته، خبری که در هیاهوی کرونا گم شد

فروردین ماه امسال از طرف مرکز آمار ایران اعلام شد نرخ بیکاری در استان ایلام به رقمی بی‌سابقه و به ۸.۳ درصد رسیده و کمترین نرخ بیکاری این استان در ۴۱ سال گذشته ثبت شده است.

بر این اساس در بهار ۹۸ نرخ بیکاری استان برای اولین بار تک رقمی شد و به ۹.۳ درصد رسید که این آمار در تابستان به ۸.۷ درصد و در پاییز به ۸.۱ و در زمستان به هفت درصد رسید.

میانگین نرخ بیکاری سال ۹۸ استان ایلام نیز ۸.۳ درصد است که استان ایلام را در رتبه سوم کشور از نظر میزان اشتغال قرار می دهد.

بدون شک رسیدن به چنین آماری آنهم در سالی پرتلاطم که با سیل شروع شد و با کرونا به پایان رسید جز در سایه همدلی مسوولان و همراهی مردم امکانپذیر نیست.

استانی امن و آرام با همدلی و هم‌افزایی مردم و مسوولان

استاندار ایلام بر آرامش فضای استان صحه گذاشته و گفت: همدلی، هم افزایی و همکاری بین نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، مسوولان ارشد اجرایی، نظامی، قضایی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بزرگان و سران ایلات و طوایف موجب شده است که ایلام استانی امن و بدون تنش و درگیری باشد.

سلیمانی‌دشتکی افزود: اتحاد مردم و خدمتگذاران آنها در واحدهای مختلف باعث شده است که ایلام استانی امن، بدون حاشیه و یکپارچه باشد.

وی افزود: به عنوان مثال در موضوع سیل فروردین ماه، اربعین و از همه مهمتر وقایع مربوط به بنزین که بسیاری از استان های کشور را درگیر حاشیه و مشکل کرد، استان ایلام با درایت مسوولان و  همکاری و همراهی مردم از همه این قضایا سربلند بیرون آمد.

سلیمانی‌دشتکی با گریزی به وضعیت سرمایه‌گذاری در استان ایلام، یادآور شد: ۲۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار امسال از سوی مجموعه نظام در بخش‌های مختلفی چون نفت، گاز، پتروشیمی (بدون احتساب هزینه تکمیل واحد الفین پتروشیمی ایلام)، صنعت و کشاورزی سال ۹۸ در استان ایلام هزینه شده است که بسیاری از پروژه‌های کلان استان یا به اتمام رسیده و آماده بهره‌برداری و یا در حال ساخت است.

وی اضافه کرد: سال ۹۷ نیز میزان سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در استان ایلام ۱۵۰ هزار میلیارد ریال بود و بر اساس شاخص‌های مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی، ایلام استان برتر و نخست کشور در زمینه سرمایه‌گذاری و رشد جذب سرمایه‌گذاران است.

ستاد کرونا جلوه همدلی مسوولان/وحدت عامل ایجاد هم‌افزایی در برخورد با مشکلات

استاندار ایلام گفت: در ستاد استانی مبارزه با کرونا همدلی تمام اعضای عضو ستاد اعم از دستگاه‌های نظامی، قضایی، دولتی و حضور فعال نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام در اغلب جلسات و همکاری مردم با تشکیل پویش‌های مختلف با هدف مهار کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مصوبات ستاد و استفاده از ظرفیت نهادها، ارگان‌ها و گروه های مردم نهاد باعث شد تا موضوع کرونا در استان بهتر از قبل مدیریت شود.

استاندار ایلام در خصوص ایجاد برخی پویش‌های مختلف مردمی در کمک به آسیب‌دیدگان کرونا در استان توضیح داد: علاوه بر کمک‌های خوب دولت به اقشار ضعیف و کم‌درآمد جامعه در این شرایط در استان نیز پویش‌های خودجوش مختلفی با همراهی و همکاری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام و دیگر ارگان‌ها و ورود خیرین،‌ تجار، بازرگانان و اتاق بازرگانی در استان کمک‌های قابل توجهی برای آسیب‌دیدگان از کرونا جمع شد و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته و مشخص این کمک‌ها به افراد مستحق تحویل داده شود.

سلیمانی‌دشتکی خواستار استفاده از ظرفیت نهادها و بنیادها و بخش خصوصی در رفع مشکلات اقتصادی شد و گفت: با توجه به درگیری دولت در دو جبهه مبارزه با تحریم‌های ظالمانه و بیماری کرونا، استان ایلام در جهت اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و تحقق شعار جهش تولید مقام معظم رهبری نیازمند مشارکت و استفاده از ظرفیت نیروهای مسلح، ارگان‌ها و نهادهای و بنیادها و پای کار آمدن بخش خصوصی در اتمام پروژه‌ها و تداوم طرح‌های تعریف شده است.

استاندار ایلام با اشاره به وحدت و همدلی بی نظیر در استان ایلام آن را عامل ایجاد هم افزایی در برخورد موفق با مسائل و مشکلات پیش رو عنوان کرد و گفت: مردم مهمترین سرمایه اجتماعی کشور هستند و ارتباط سهل و ساده مردم با مسوولان در شرایط امروز کشور گره گشاست که این موضوع مهم امروز در فضای استان ایلام اتفاق افتاده است.

امام جمعه ایلام: پویش امید و همدلی برای حمایت از کسبه راه‌اندازی شد

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: پویش امید و همدلی با هدف حمایت از کارگران روزمزد، مغازه‌داران و کسبه‌ای که در اثر کرونا شغل خود را از دست داده‌اند در این استان راه‌اندازی شده است.

حجت الاسلام اله‌نور کریمی‌تبار اظهار داشت: سه نفر به عنوان هیات امنا انتخاب شده است و شفاف‌سازی لازم در خصوص مبلغ جمع‌آوری شده و چگونگی پرداخت به افراد مشکل‌دار انجام می‌شود.

امام جمعه ایلام افزود: مسجد محور اصلی این پویش است و افرادی که تحت پوشش هیچ نهادی نیستند و اکنون به شدت نیازمند بوده و در تنگنای معیشتی هستند با کمک این پویش مورد حمایت قرار می گیرند.

حجت الاسلام کریمی تبار یادآور شد: همانطور که در سوانح و بحران های قبلی مردم با همدلی از یکدیگر حمایت کردند اکنون نیز با راه اندازی این پویش و ایجاد یک شماره در بانک ملی در قالب پویش امید و همدلی به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۸۱۲۷۲۱۶۴۰۵  برای حمایت از مردم و پیشگیری از آسیب های اجتماعی فعالیت خود را آغاز می کند.

وی ابراز امیدواری کرد: با همدلی و حمایت و جذب کمک های مردمی این شرایط سخت هرچه زودتر با پیروزی بر بیماری کرونا به اتمام برسد.

۴۰ درصد مردم از آسیب دیدگان کرونا حمایت کردند

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: ۴۰ درصد مردم این استان در حمایت از اقشار خسارت دیده بر اثر بیماری کرونا مشارکت داشته اند.

حجت الاسلام کریمی تبار افزود: در این زمینه نگاه ها تنها مختص افراد خیر نبود و بسیاری از مردم با وجود عدم برخورداری از وضعیت رفاهی  مطلوب ولی در این زمینه مشارکت داشتند.

وی با ذکر اینکه انفاق و حمایت از نیازمندان در دین مبین اسلام و قرآن کریم مورد تاکید فراوان قرار دارد، ادامه داد: کرونا آزمونی برای مردم بود که خوشبختانه سرافراز از آن بیرون آمدند.

وی افزود: کرونا در کنار مشکلاتی که ایجاد کرد بار دیگر روحیه همدلی و نوعدوستی ملت ایران را به رخ جهانیان کشاند که در سخت ترین شرایط به کمک هموطنان نیازمند خود شتافته و تلاش کردند مقداری از آلام دیگران را بکاهند.

امام جمعه ایلام با اشاره به پویش امید و همدلی که برای نخستین بار در استان ایلام شکل گرفت و با موافقت رهبر معظم انقلاب در سراسر کشور گسترش یافت، یادآور شد: همدلی بین مردم و مسوولان و جناح های مختلف سیاسی در این موضوع ممتاز بود و امیدواریم این پویش همچنان تداوم داشته باشد.

حجت الاسلام کریمی تبار تاکید کرد: پس از شکل گیری هیات امنای پویش و معرفی شماره حساب، کمک های شایان توجهی تاکنون از سوی عموم مردم، کارکنان دستگاه های اجرایی و افراد خیر و نیکوکار و موسسات خیریه به حساب پویش واریز شده است.

وی اضافه کرد: شناسایی افرادیکه در اثر کرونا زندگی و معیشت آنها دچار اختلال شده است مهم ترین هدف اعضای پویش بود و تنها کسانی می تواستند از این کمک ها بهره مند شوند که تحت پوشش هیچ دستگاه حمایتی نباشند.

ایلام کوچک‌ترین استان در غربی‌ترین نقطه ایران برای اینکه زخم هشت سال درگیری مستقیم در جنگ تحمیلی را از چهره بزداید به طور قطع راهی طولانی در پیش دارد اما بدون شک حفظ این فضای وحدت و همدلی کمک می‌کند از کمترین امکانات و اعتبارات در این شرایط بحرانی بیشترین بهره را در راه توسعه و پیشرفت این دیار گرفت.