رشت _ ایرنا_ شهردار رشت گفت: ساخت تصفیه خانه شیرابه رشت تاکنون ٩٠ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که بر اساس گفته های پیمانکار امیدواریم تا حدود ٢٥ روز آینده به بهره برداری برسد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ناصر حاج محمدی عصر روز دوشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران در رشت با اشاره به اتفاقات در سایت سراوان رشت "محل دفن زباله " قبل از مسئولیتش در شهرداری رشت افزود: برای احداث تصفیه خانه شیرابه سراوان رشت در سال ٩۵ قرارداد منعقد شد،  اما تا سال ۹۸ هیچ کاری نشد.  

وی افزود : زمانی که به عنوان شهردار رشت فعالیت خود را آغاز کردم محدوده تصفیه خانه زمین مسطحی بوداما با پیگیری ها و تلاش های انجام شده در طول این مدت، عملیات اجرایی ساخت تصفیه خانه آغاز شد و پیشرفت آن اکنون به بیش از ٩٠ درصد رسید.

شهردار رشت احداث تصفیه خانه شیرابه را اقدامی ارزشمند دانست و خاطر نشان کرد: این تصفیه خانه می تواند شیرابه تولیدی را تصفیه کرده و بعد از آن شیرابه تصفیه شده به صورت آب تمیز وارد رودخانه شود.

وی با بیان اینکه تصفیه خانه شیرابه رشت در محل دفن زباله در سراوان یکی از پیشرفته ترین نمونه در کل کشور است، اضافه کرد: این پروژه چندین ماه وقت و انرژی ما را گرفت اما نتیجه آن برای مردم  بسیار ماندگار است.

وی با اشاره به اینکه ارتفاع زباله ها در سایت سروان به بیش از ۷۵ متر می رسد و انبوه زباله های شهر رشت و مناطق اطراف به این محدوده منتقل می شود که وجود این تصفیه خانه برای تبدیل و تصفیه شیرابه این زباله ها و جلوگیری از ورود آن به طبیعت بسیار حیاتی است.

احداث دستگاه زباله سوز از دیگر پروژه مهم شهرداری رشت 

حاج محمدی در بخش دیگری احداث دستگاه زباله سوز را یکی دیگر از پروژه های شهرداری رشت در لاکان طی مدت مسئولیت خود عنوان و ذکر کرد: قرارداد احداث دستگاه زباله سوز در سال ٩٢ منعقد شد و زمین برای احداث آن تا خرداد ٩٨ که به عنوان شهردار رشت انتخاب شدم هنوز در مشاجره بود که آیا بشود یا نشود.

وی اظهار داشت: زمینی که برای احداث دستگاه زباله سوز اختصاص یافته بود، مدعی داشت که با پیگیری ها و حکم داستانی مشکل حل شد و عملیات ساختمانی آغاز گردید.

وی خاطر نشان کرد: پیمانکار فعال شده و تامین اعتبار ساختمانی بخش اول و حمل بخشی از مصالح مورد نیاز صورت گرفته و عملیات اجرایی آغاز شده است.

افزایش ظرفیت کودآلی 

وی با اشاره به اقدامات شهرداری برای افزایش ظرفیت تولید کودآلی از زباله های شهر بیان داشت: بدین منظور دو پروژه تعریف و قراردادی در سال ۹۶ به مبلغ ۶ میلیارد و ١٠٠ میلیون تومان و پنج میلیارد و ۱۵۵ میلیون تومان برای ایجاد ٢ دستگاه سوله ۶ هزار مترمربعی منعقد شد که عملیات پی کنی سوله های جدید خرداد ماه پارسال آغاز شد.

به گفته وی، عملیات اجرایی یکی از سوله ها تمام شده و کف سازی و پوشش سقف آن در دست انجام است و سوله دیگر حدود ٢٢ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اعتبار مورد نیاز آن به میزان ٩ میلیارد تومان ار سوی دولت تامین شده تا به سرانجام برسد.

وی در ادامه بیان داشت: خط یک و دو کارخانه کودإلی با ظرفیت اسمی ۵۰۰ تن طی بیش از ٢٠ سال گذشته راه اندازی شده و در این مدت اورهال و بازسازی و بهسازی نشده بود از این رو برای مدتی خط یک آن تعطیل و بهسازی شد و با ظرفیت ٣٠٠ تن در حال اجراست و ظرفیت خط ٢ هم  به مناقصه گذاشته شد، ضمن آنکه خط ٣ و ٤ هم قرارداد جدیدی است که اکنون مورد مناقشه شورا و شهرداری است اما هیچ تخلفی در جریان برگزاری و واگذاری مناقصه انجام نشده و دستگاه های مربوطه هم ر حال بررسی هستند.

اقدامات سرمایه گذاری شهرداری رشت 

شهردار رشت در ادامه خاطر نشان کرد: شهرداری سال گذشته اقدامات خوبی در حوزه سرمایه گذاری انجام داد و تعدادی قرارداد سرمایه گذاری از طریق سازمان سرمایه گذاری منعقد نمود که برای توسعه شهر مطلوب است.

وی اجرای فیبر نوری در رشت را یکی از این سرمایه گذاری ها عنوان و خاطر نشان کرد: اجرای فیبرنوری در تمام تقاطع ها در رشت ضمن اضافه شدن دوربین ها به هوشمند سازی شهر کمک می کند.

وی بیان داشت: اجرای پروژه تفریحی گیل لند یکی از بزرگترین سرمایه گذاری در شهر است که قرارداد آن روز گذشته منعقد شد، در اجرای این پروژه هزار و ٨٩٠ میلیارد تومان سرمایه گذاری شامل طراحی، مهندسی ساخت، تجهیز مجموعه با کاربری های مختلف آورده سرمایه گذار برای اجرای این طرح به شهر است و ٢٩٠ میلیارد تومان هم آورده شهرداری شامل زمین و پروانه است.

شهردار رشت اظهار داشت: پارک آبی، فضای ورزشی،  شهرباری، سالن های همایش، هتل چهار ستاره و غیره در این پروژه دیده شده است.

وی در ادامه با اشاره به حاشیه های ایجاد شده در ارتباط با پروژه گیل لند بیان کرد: زمینی به مساحت ۴۶ هکتار در ورودی شهر مربوط به شهرداری رشت کنار آرامستان است که ما گوشه ای از آن به وسعت ١٤ هکتار را به این پروژه  اختصاص دادیم که کل فضا سرپوشیده است و فضایی کاملا متفاوت و مجزا از سایر مناطق است.

حاج محمدی درباره حاشیه های قرارداد مربوط به خط ٣ و ٤ کارخانه کودآلی گفت: برای آن مناقصه برگزار شد، پنج شرکت اسناد خریدند و یک شرکت اسناد را تحویل داد که شهرداری بر اساس صرفه و صلاح خود، بازگشایی کرد و به دستگاه های نظارتی فرستاد.

وی افزود: اکنون شرکتی که به این مناقصه اعتراض کرده آن است که در مناقصه اسناد را خریده اما تحویل نداده و بهانه اش این است که شرایطی که شما اکنون گذاشتید آن موقع نگفته بودید که این بهانه کاملا واهی است.

وی بیان داشت: آن فردی که این کاره است ارتباطاتی از گذشته با کارمندان شهرداری داشته و اکنون هم دارد.

کار در حوزه فضای سبز شهری شروع شده اما کافی نیست

شهردار رشت بیان داشت: کار در حوزه فضای سبز و ارتقا و زیباسازی شهر آغاز شده اما کافی نیست.

وی توضیح داد : پیش از این تمام اقدامات زیباسازی را به مناطق شهرداری رشت واگذار می کردند که به دلیل فشارهای زیاد در حوزه درآمد، فرصت کافی برای زیباسازی شهر نبود.

حاج محمدی بیان داشت: با فشارهای زیاد و برگزاری جلسه های مختلف این کار را از مناطق گرفتیم به سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری محول کردیم و امید است نتایج خوبی در بر داشته باشد.

شهردار رشت: وارد چالش جدید استیضاح شدیم 

شهردار رشت با تشریح اقدامات شهرداری این کلانشهر با شیوع ویروس کرونا از اسفند سال گذشته تاکنون در بخش هایی شامل گندزدایی و ضدعفونی گفت: اینک از چالش کرونا در آمدیم وارد چالش جدید استیضاح شده ایم وبرنامه ریزی عجیب و غریبی برای شهردار رشت شده که داستان خیلی جالبی نیست.

وی با بیان اینکه این زیبنده شهر رشت نیست که شهرداری آن مشکلات عدیده ای داشته باشد، اظهار داشت: در ٢١ خرداد ٩٨ منصوب و ۲۶ خرداد ۹۸ معارفه شدم و روز بعد، کارم را در تصدی شهرداری آغاز کردم.

شهردار رشت خاطر نشان کرد: پنج ماه حقوق تأخیری باقی مانده بود که همه را پرداخت کردیم، در این مدت سعی شد که نیروی جدید وارد شهرداری نشود، این مجموعه بیش از چهار هزار پرسنل دارد و با مازاد جدی نیرو مواجه است.

وی در ادامه با بیان اینکه همه شهرداری های ایران از طریق شورای شهر اداره می شود، اضافه کرد: شورای شهر برانگیخته و منتخبان مردم است و طبق قانون وظایفی دارد و باید در راستای خدمت به مردم گام بردارد.

شهردار رشت خاطر نشان کرد: نظارت بر عملکرد شهردار و شهرداری در صدر وظایف شورا است اما در هیچ کجا نیامده که در وظایف شهردار دخالت کند.

وی با بیان اینکه انتصابات از وظایف شهردار است، اظهار کرد: اگر عضوی از شورای شهر سؤالی از انتصاب کسی داشته باشد می تواند از شهردار بپرسد و  مشورت دهد نه اینکه گفته شود باید این شخص را در پستی بگذاری و این سهم من است.

شهرداری رشت به دنبال اجرای پروژه شفاف سازی است

حاج محمدی در ادامه بیان داشت: شهرداری رشت به دنبال پروژه شفاف سازی است که این مهم خواسته شورای شهر بوده و به امضا چند نفر از اعضای شورا رسیده ضمن اینکه وزارت کشور رشت به عنوان  یکی از شهرهای پایلوت انتخاب کرده است.

وی با بیان اینکه برای اجرای این پروژه باید مناقصه گذاشته شود و نمی توانیم خارج از قاعده و قوانین کار کنیم، خاطر نشان کرد: شفاف سازی پروژه بسیار پیچیده است، تمام اموال شهرداری باید بارکد خورده و بسیاری از موارد دیگر عملیاتی شود.

شهرداری تعدادی پروژه های عمرانی نیمه تمام دارد 

وی در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت: شهرداری رشت تعدادی پروژه های نیمه کاره دارد که از گذشته بوده و هنوز هم به پایان نرسیده که به بدهی سنگین شهرداری بر می گردد.

وی اظهار داشت: بر اساس برآوردهای حوزه مالی شهرداری رشت بیش ار ٨٠٠ میلیارد تومان از دوران گذشته بدهکار شده که این بدهکاری بخشی از طریق دین در حال پرداخت است ضمن اینکه به دنبال دریافت طلبهای این مجموعه از سایر بخش ها هم هستیم.

شهردار رشت بیان داشت:  از محل تبصره و قانون برنامه سال ٩٨ بودجه کل کشور تلاش کردیم که طلب شهرداری را از دولت احصا کنیم که تقریبا ٩٠ درصد کار مقدماتی انجام شده و بیش از ٢٩١ میلیارد تومان از طلب شهرداری احصاء شد.

رشت حدود ٧٠٠ هزار نفر جمعیت ثابت دارد.