قرار بود در جلسه عصر دوشنبه خانه احزاب، نایب رییس اول و دوم، خزانهدار و منشی هیات رییسه و روسای کمیتههای بین الملل، مطالعات آموزش و زنان انتخاب شوند. (اینجا بخوانید) «عبدالحسین روحالامینی» در حاشیه نشست خانه احزاب برای انتخاب رییس و مسئولان ارکان جدید آن، به خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: جلسه خانه احزاب با حضور اکثریت اعضا برگزار و همه ارکان جز رییس خانه احزاب انتخاب شدند.
رییس خانه احزاب که قرار بود امروز جای خود را به نامزدی از فراکسیون مستقلین بدهد درباره اظهارات برخی از اعضای فراکسیون مستقلین خانه احزاب مبنی بر رسمیت نداشتن جلسه امروز خاطرنشان کرد: همین آقای قدرتالله حشمتیان (دبیرکل حزب مستقل و اعتدال و نامزد احتمالی ریاست خانه احزاب) که اعتراض دارند صورت جلسه را با دستخط خودشان نوشتهاند و به اتفاق دوستانش در جلسه بودند ولی در قسمت انتخاب رییس عدهای از دوستان فراکسیون مستقلین به دلایلی نصابشکنی (آبستراکسیون) کردند.
روحالامینی با بیان اینکه اسامی مسئولان ارکان خانه احزاب به صورت مکتوب اطلاع رسانی میشود، تاکید کرد: همه اعضا از فراکسیونهای سه گانه در این جلسه حضور داشتند، فقط در مرحله انتخاب برخی اعضا جلسه را ترک کردند.
تایید اظهارات رییس اصولگرا از سوی یک اصلاحطلب
«علی صوفی» دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات و عضو خانه احزاب هم در تایید اظهارات عبدالحسین روحالامینی و در واکنش به اظهارات قدرتعلی حشمتیان (نائب رییس خانه احزاب) به ایرنا گفت: با توجه به حضور اکثریت اعضا و رسیدن به حد نصاب، رییس رسمیت جلسه را اعلام کرد اما همه ارکان در این جلسه انتخاب شدند و انتخاب رییس به جلسه بعد موکول شد.
وی گفت: از همه فراکسیونها در این جلسه حضور داشتند، فقط شمار کمی از اعضای فراکسیون مستقلین در مرحلهای از کار جلسه را ترک کردند.
فراکسیون مستقلین خانه احزاب اعتراض دارند
تایید برگزاری و رسمیت جلسه خانه احراب برای انتخاب رییس و ارکان این نهاد در حالی از سوی روحالامینی و صوفی (از دو فراکسیون اصولگرا و اصلاحطلب) اعلام شد، که تعدادی از اعضای فراکسیون مستقلین مانند حشمتیان و محمد زارع فومنی ( دبیرکل حزب مردمی اصلاحات) نسبت به تصمیمات این جلسه اعتراض داشتند تا جایی که روحالامینی هنگام خروج، در حیاط خانه احزاب با اعتراض حشمتیان قرار گرفت.
حشمتیان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: جلسه طیف اصولگرا و اصلاحطلب مورد تایید فراکسیون مستقلین نیست، چون این دوره ریاست خانه احزاب سهم مستقلین است و ما هنوز کسی را معرفی نکردهایم و به همین دلیل جلسه را ترک کردیم.
وی افزود: سهم هر فراکسیون از ارکان مشخص است. رییس جدید باید از فراکسیون ما باشد و تا زمانی که رییس جدید انتخاب نشده حق انتخاب مسئولان دیگر ارکان وجود ندارد و بهرغم اتخاذ تصمیماتی و اعلام رییس جلسه مبنی بر قانونی بودن آن، فراکسیون مستقلین این جلسه را غیر قانونی میداند.
به گزارش ایرنا، عبدالحسین روح الامینی از حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی ۲۴ فروردینماه ۹۸ با ۹ رای به عنوان رییس جدید خانه احزاب در سال اول دوره هفتم انتخاب شد (اینجا بخوانید) در این نشست قرار شد ریاست خانه احزاب در سال اول از میان اصولگرایان و در سال دوم و سوم از مستقلین و اصلاح طلبان انتخاب شود.
مجمع عمومی خانه احزاب در دوره هفتم با حضور دبیران کل و نمایندگان ۸۷ حزب دارای مجوز ۲۳ اسفندماه ۱۳۹۷ در تالار وزارت کشور برگزار و اعضای شورای مرکزی و بازرسان این مجموعه انتخاب شدند.
در این نشست، پس از رای گیری فراکسیون ها، از میان اصلاح طلبان افرادی چون حسین کمالی با ۶۰ رای، مصطفی کواکبیان با ۵۳ رای، یدالله طاهرنژاد با ۵۱ رای به عنوان نفرات اول تا سوم انتخاب شدند و احمد حکیمی پور، حسین کاشفی، مهدی علیخانی، فرج کمیجانی، شهیندخت مولاوردی، علی صوفی و فاطمه راکعی به عضویت شورای مرکزی خانه احزاب درآمدند و مجید بهمن زاده و علی ظفرزاده به عنوان بازرسان انتخاب شدند.
در فراکسیون اصولگرایان، حسن غفوری فرد با ۶۲ رای، فهیمه محمدزاده با ۴۱ رای و قدرت ملکی به عنوان نفرات اول تا سوم برگزیده شدند وعبدالحسین روح الامینی، محمد مهدی مفتح، حبیب الله بوربور، میثم نیک فر، سید محمد حسینی، محسن پیرهادی و سید مهدی جولایی به عضویت شورای مرکزی خانه احزاب درآمدند و ولی زاده و کرمی در جایگاه بازرسان خانه احزاب برگزیده شدند.
میان فراکسیون اعتدالیون (مستقلین) محمد تبرایی با ۵۵ رای، شهاب الدین صدر با ۵۱ رای و جمشید ایرانی با ۵۰ رای نفرات اول تا سوم شدند و مهدی پورنامدار، قدرتعلی حشمتیان، محسن صفرپور، محمد نیشابوری، بهنود نادری، سیاوش میرزایی و محمد فومنی به عضویت شورای مرکزی خانه احزاب در آمدند و میرعطایی و خداقلی زاده به عنوان بازرس انتخاب شدند.
خانه احزاب ایران؛ عنوان سازمانی مردم نهاد متشکل از احزاب و تشکل های سیاسی سه جریان اصولگرا، اصلاح طلب و مستقل (اعتدالیون) است که با هدف نزدیک تر کردن احزاب در سال ۱۳۷۹ خورشیدی تاسیس شد.
سید حسین موسوی تبریزی روز بیست و دوم اسفندماه ۱۳۷۹ به عنوان رئیس دوره نخست خانه احزاب انتخاب شد و پس از آن، به ترتیب حسن غفوری فرد (۱۳۸۲)، موسوی تبریزی در دو دوره ۱۳۸۴ و ۱۳۸۶، حسین کاشفی (۱۳۸۸)، حسن غفوری فرد (۱۳۹۴)، قدرتعلی حشمتیان (۱۳۹۵) و در سال سوم دوره ششم حسین کمالی به ریاست این سازمان برگزیده شدند.