مشهد- ایرنا- بیشترین نرخ باروری در خراسان رضوی طبق آخرین آمارها متعلق به شهرستان مرزی تایباد واقع در شرق این استان به میزان ۳.۴ است.

مدیر گروه جمعیت، خانواده و بهداشت مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز سه‌شنبه همزمان با "روز ملی جمعیت" به خبرنگار ایرنا گفت: "شاخص باروری کلی" به معنای تعداد فرزندانی است که یک مادر در طول دوران باروری به دنیا می‌آورد.
دکتر محمدعلی احمدیان افزود: شهرستانهای سرخس، تربت‌جام، تایباد و خواف در خراسان رضوی بالاترین نرخ باروری کلی را دارند.
وی ادامه داد: طبق همین بررسی کمترین میزان نرخ باروری کلی در خراسان رضوی به شهرستان درگز در شمال این استان با ۱.۷ تعلق دارد.
مدیر گروه جمعیت، خانواده و بهداشت مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد شاخص کلی باروری را در خراسان رضوی ۲.۱ عنوان و بیان کرد: این عدد بالاتر از میانگین کشوری است.
وی همچنین میزان باروری کلی در شهر مشهد را ۱.۹ اعلام کرد.
دکتر احمدیان گفت: در پی ابلاغ سیاست های کلی جمعیت توسط مقام معظم رهبری در اردیبهشت ماه سال۱۳۹۳، سیاست های جمعیتی وزارت بهداشت منطبق با این سیاست ها، بازنگری و به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد. 
وی افزود: بدین منظور اجرایی سازی این سیاست ها از جمله ارتقا نرخ باروری کلی و پویایی و بالندگی جمعیت  از اولویت های اصلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفت.    
احمدیان ترویج ازدواج سالم، آموزشهای هنگام ازدواج، آموزش و مشاوره فرزندآوری، حل مشکل ناباروری، پیشگیری از ناباروری و ترویج زایمان طبیعی را از جمله برنامه‌های در حال اجرای دانشگاه در این زمینه دانست.
جمعیت خراسان رضوی بر اساس آخرین آمار سرشماری عمومی نفوس و مسکن حدود ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار  نفر است که دومین استان ایران از نظر جمعیت محسوب می‌شود.
۳۰ اردیبهشت ماه در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران "روز ملی جمعیت" نام‌گذاری شده است.