یزد- ایرنا- نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه یزد با اشاره به ضرورت خودکفایی استان در تامین نرم‌افزار و سخت‌افزار در حوزه ارتباطات گفت: لازم است، همایش‌ها و جلسات به صورت ویدئو کنفرانس و غیرحضوری برگزار و این کار به فرهنگ عمومی تبدیل شود.

آیت‌الله محمدرضا ناصری یزدی دوشنبه‌شب به مناسبت هفته روابط عمومی و ارتباطات که  از ۲۷ اردیبهشت ماه جاری آغاز شد .در دیدار مدیران شرکت مخابرات منطقه یزد افزود: ارتباطات دیجیتالی و از راه دور از جمله ویدئو کنفرانس‌ها باید با کیفیت برگزار شود، زیرا خیلی از موارد با شیوع بیماری کرونا تغییر کرد و در سبک زندگی نیز با تحولاتی روبرو هستیم.

رییس شورای فرهنگ عمومی استان یزد  ادامه داد: با شیوع کرونا مشخص شد که تاثیر و ضرورت وجود زیرساخت‌های مناسب ارتباطی چقدر اهمیت دارد و فرهنگ‌سازی برای استفاده از ارتباطات ویدئوکنفرانس و کاهش هزینه‌های اضافی  در برگزاری برخی جلسات ضروری است.

امام جمعه یزد اظهار کرد: اگر از برنامه های غیرحضوری و فضای مجازی در برقراری ارتباطات استفاده شود، خیلی راحت تر می‌توان با دیگر شهرستان‌ها و استان‌ها بیشتر به گفت و گو پرداخت و از ترددهای اضافی و نیز تحمیل هزینه‌هایی که برای مسافرت‌های درون استانی و برون استانی در حال حاضر با آن روبرو هستیم ، کاهش می‌یابد.

استاد درس خارج حوزه علمیه یزد تصریح کرد: در گذشته برای برخی جلسات علاوه بر تهیه چندین فقره بلیت هواپیما و هزینه‌هایی برای رفت و برگشت افراد باید پرداخت می شد و شاید در برخی همایش‌ها و کنفرانس‌ها تا سقف یک میلیارد تومان هم هزینه‌ می ‌کردند ولی الان کرونا سبب شد که به فکر بیشتری از فضای مجازی باشیم و هزینه‌ها را کاهش دهیم.

وی بر ضرورت ورود نخبگان به تولید و ساخت نرم‌افزار تاکید کرد و گفت: شرکت  مخابرات باید در این حوزه سرمایه‌گذاری و از جوانان و نخبگان و ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان استفاده کند و نرم‌افزارها و زیرساخت‌هایی که برای مسائل مختلف وجود دارد را بومی‌سازی تا مردم بتوانند با سهولت از آن استفاده کنند.

نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد یادآور شد: در کنار نرم‌افزارها باید به تولید برخی سخت‌افزارهای مورد نیاز زیرساخت‌های ارتباطی هم توجه شود تا به خودکفایی در برابر فشارها و تحریم‌های 

دشمنان نظام دست یابیم .

همچنین مدیرعامل شرکت مخابرات یزد با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از خدمات از طریق زیرساخت‌های ارتباطی انجام می‌شود ،گفت: همزمان با شیوع کرونا بستر ارتباطی خوبی فراهم شد که مردم بتوانند در خانه‌های خود بمانند و از این بستر برای انجام امور در خارج از منزل استفاده کنند.

محمدرضا زارع ده‌آبادی افزود: در این ایام به صورت لحظه‌ای به تعداد استفاده کنندگان اینترنت در استان افزوده می شد و پهنای باند مورد نیاز آنها هم به دلیل فعالیت در بستر اینترنت افزایش می یافت و حفظ این روند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی اظهار کرد: با توجه به محدودیت‌هایی که در حوزه تامین اینترنت وجود داشت، سعی کردیم به دلیل افزایش تعداد درخواست ها در حوزه اینترنت ظرفیت کاری خود را افزایش دهیم و به همه درخواست‌ها پاسخ دهیم.

زارع ده‌آبادی با بیان اینکه تمام درخواست‌ها در کمترین زمان پاسخ داده می شد، افزود: یزد با ۷۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع مساحت ، یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمیعت دارد و برای پنج سال آینده که ضریب رشد در نظر گرفته می‌شود باید آماده پاسخگویی باشیم.

وی با بیان اینکه یزد به لحاظ مساحت و جمیعت در رتبه هشتم و ۲۴ کشور قرار دارد، پراکندگی جمعیت در هر کیلومتر مربع را حدود ۱۵ نفر ذکر کرد و یادآور شد: خدمات‌دهی به جمعیت پراکنده نسبت به دیگر استان‌هایی که پراکندگی کمتری دارند، کاری سخت‌ است.

وی در ادامه ضریب نفوذ تلفن ثابت استان را ۴۳ درصد به ازای هر ۱۰۰ نفر جمعیت و میانگین کشوری را  ۳۵ درصد ذکر کرد که به گفته وی یزد از این لحاظ در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد.

این مسوول مخابرات یزد تعداد شماره تلفن های همراه  استان را یک میلیون و ۶۰۰ هزار خط ذکر کرد که یک میلیون و ۳۰۰ هزار آن اعتباری و بقیه تلفن همراه دایمی است.

زارع ده‌آبادی، ضریب نفوذ تلفن همراه استان را ۱۳۰ به ازای هر ۱۰۰ نفر ذکر کرد و گفت: در این حوزه جایگاه یزد به نسبت کشوری بالاست به گونه‌ای که ضریب نفوذ خطوط تلفن همراه کشور ۱۰۵ درصد است. 

وی همچنین ضریب نفوذ اینترنت خانگی مخابرات یزد به ازای هر ۱۰۰ خانوار را ۲۵ درصد ذکر کرد و گفت: در حالیکه میانگین کشوری ۲۰ درصد است و یزد در جایگاه‌ دوم قرار دارد.

مدیرعامل شرکت مخابرات یزد از پوشش تلفن همراه در ۱۰۰ درصد جاده‌های اصلی استان و در حوزه ریلی هم  ۷۰درصد (۶۴۳ کیلومتر) خبر داد.

همچنین رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ظهر دیروز( دوشنبه) گفت: تاکنون ۱۲۲ هزار و ۴۹۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و با فوت ۶۹ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد افراد متوفی به هفت هزار و ۵۷ نفر رسید.

کیانوش جهانپور بیان کرد: از روز گذشته تا ظهر  ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲ هزار و ۲۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید - ۱۹ در کشور شناسایی شدند.

وی ادامه داد: از بین مبتلایان جدید، ۵۳۴ مورد بستری و هزار و ۷۶۰ مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید- ۱۹ در کشور به ۱۲۲ هزار و ۴۹۲ نفر رسید.

وی اظهار کرد: تاکنون ۹۵ هزار و ۶۶۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند و همچنین  ۲ هزار و ۷۱۲  بیمار  تحت مراقبت های پزشکی  قرار دارند.

وی افزود: تاکنون ۷۰۱ هزار و ۶۴۰ آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ در کشور انجام شده است.