گنبدکاووس - ایرنا - ساخت موزه گنبدکاووس به عنوان یکی از مطالبات قدیمی مردم این شهرستان پس از چهار سال وقفه از زمان برگزاری مراسم کلنگ‌زنی، بار دیگر با انتخاب پیمانکار جدید آغاز شد و امید مردم این شهر برای برخورداری از موزه زنده گشت.

ساخت موزه گنبدکاووس سال ۹۴ در مراسم رسمی آغاز شد و برای عملیات اجرایی آن با زیربنای سه هزار و ۵۰۰ مترمربع، ۲۲ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده بود اما چند ماه بعد به دلیل نبود بودجه، ساخت این موزه بدون هیچ پیشرفت فیزیکی متوقف شد.

هنوز چند ماه از توقف پروژه موزه گنبدکاووس نگذشته بود که مسوولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان علت این توقف را بازنگری در نقشه‌ها اعلام کرده و گفتند که عملیات اجرایی این پروژه در قالب نقشه جدید چند ماه آینده آغاز می‌شود.

باگذشت چند سال از این خبر به جز اخذ انشعابات آب و برق و حفر گودال اولیه برای فونداسیون پروژه، اقدام دیگری برای ساخت موزه بزرگ گنبدکاووس صورت نگرفته بود که این امر موجب اعتراض گروه‌های مردمی و مسوولان شهری شد.

نبی‌الله آخوندی رییس شورای اسلامی گنبد با گلایه از توقف عملیات اجرایی پروژه بزرگ موزه گنبدکاووس گفت: اگر میراث فرهنگی قصد احداث این موزه را ندارد، بهتر است زمین واگذار شده را به شهرداری برگرداند تا صرف عمران بوستان داریوش و یا اجرای طرح‌های سرمایه گذاری شهری شود.

با این حال رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گنبدکاووس امروز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا، ضمن عذرخواهی از مردم به خاطر تاخیر در ساخت موزه این شهرستان گفت: عملیات اجرایی این طرح با تخصیص ۲۳ میلیارد ریال اعتبار از منابع ملی و استانی و با انتخاب پیمانکار بار دیگر آغاز شد.

مریم آق آتابای افزود: به دلیل جمع شدن آب در گودلی که قبلا برای فونداسیون ساختمان پروژه حفر شده بود، امکان انجام ساخت و ساز وجود نداشت که هم اکنون کار تخلیه آب درحال انجام است و بلافاصله پس از تخلیه آب، عملیات عمرانی ساخت این موزه آغاز خواهد شد.

گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ استان گلستان است.

برج قابوس، بلندترین برج آجری جهان و مقبره "قابوس بن وشمگیر"، بنایی بازمانده از سده چهارم هجری است که در فهرست آثار سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به ثبت جهانی رسیده در این شهر قرار دارد.

شهر تاریخی جرجان که از شهرهای معتبر دوره های سامانیان، آل زیار و سلجوقیان بود و در سال ۶۲۰ هجری قمری بر اثر حمله مغول از بین رفت، دیگر اثر ارزشمند تاریخی گنبدکاووس است.