به گزارش سه شنبه ایرنا، حسام مقدم علی در حاشیه بازدید از ساخت فاز توسعهای مجتمع نفلین سینیت کلیبر اظهار کرد: مجتمع نفلین سینیت کلیبر تنها یکی از واحدهای تابعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بوده و کاملاً دولتی است که در یک مزایده به شرکتی صاحب صلاحیت واگذار شد.
معاون شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ادامه داد: این شرکتی که در مزایده واگذاری مجتمع نفلین سینیت کلیبر برنده شده است، توانست برای توسعه هرچه بیشتر این مجتمع از سرمایهگذاران ایرانی و چینی نیز استفاده کند.
وی افزود: یکی از سیاستهای دولت این بود که فعالیتهای معدنی به بخش خصوصی واگذار شود و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بر اساس تصمیم دولت، برونسپاری فعالیتها را در اولویت کاری قرار داد که واگذاری مجتمع نفلین سینیت کلیبر به بخش خصوصی در راستای اجرای سیاستهای دولت بوده است.
مقدم علی بابیان اینکه در واگذاری فعالیتهای معدنی به بخش خصوصی، بر حفظ وضعیت تولید و تسهیل سرمایهگذاری تاکید داریم، گفت: از اینرو دولت مصمم است تا زمینه حضور سرمایهگذاران و فعالیت آنها را در حوزه تولید و اشتغال فراهم کند.
معاون بهرهبرداری و اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی فاز توسعهای مجتمع نفلین سینیت کلیبر خبر داد و گفت: تا تکمیل فاز توسعهای، میزان تولید محصول نفلین سینیت کیفی در مجتمع نفلین سینیت کلیبربه ۱۵۰ هزار تن خواهد رسید
وی تشریح کرد: تا به حال حدود ۴۰ میلیارد تومان به صورت ریالی و ارزی در فاز توسعهای مجتمع نفلین سینیت کلیبر هزینه شده و برای تکمیل و بهرهبرداری از این پروژه بایستی حدود ۲۰ میلیارد تومان دیگر نیز هزینه شود.
مقدم علی اضافه کرد: محصول تولیدی مجتمع نفلین سینیت کلیبر نویدبخش این است که ایران با داشتن ذخایر غنی و تولید محصول با کیفیت به قطب تولید نفلین سینیت در دنیا تبدیل خواهد شد.
معاون بهرهبرداری و اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، دلیل تاخیر در اجرا و تکمیل فاز توسعهای مجتمع نفلین سینیت کلیبر را تحریمهای آمریکا و شیوع ویروس کرونا عنوان کرد و یادآور شد: تحریمهای آمریکا در تامین تجهیزات صنایع معدنی به مشکلات را به وجود آورده است.
کانسار نفلین سینیت کلیبر بزرگترین توده نفلین دار اکتشاف شده در کشور بوده که با وسعتی حدود ۱۰۰ کیلومتر مربع در ۱۵ کیلومتری جنوب شهرستان کلیبر قرار دارد.
ذخیره اکتشاف شده در یک محدوده کوچک که مورد عملیات اکتشافی قرار گرفته حدود ۷ میلیون تن می باشد ولی ذخیره احتمالی توده بیش از ۹۶ میلیون تن برآورد شده است.
کانسار استخراج شده جهت تولید کنسانتره نفلین سینیت به کارخانه این مجتمع ارسال می گردد. کارخانه فرآوری نفلین سینیت با ظرفیت سالیانه ۵۲ هزار تن تولید کنسانتره، اولین تولید کننده این ماده معدنی در خاورمیانه می باشد. محصول تولیدی این مجتمع در صنایع مختلف اعم از کاشی، سرامیک، چینی، شیشه، رنگ و پلاستیک از اهمیت فراوانی برخوردار است.