تهران – ایرنا – وکلای مدافع در قرقیزستان در شرایط بحران کرونا در این کشور و اعمال محدودیت‌های قرنطینه‌ای، به مردم مشاوره‌های رایگان ارائه می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری اوآنا، بیماری همه گیر کووید – ۱۹ که سراسر جهان را فراگرفته، قرقیزستان را مستثنی نکرده است.

شهروندان قرقیزستان و اتباع خارجی مستقر در این کشور با مشکلات عدیده ای روبه رو هستند که حل آن به کمک های قانونی نیاز دارد.

در قرقیزستان یک شبکه توسعه یافته از نهادهایی وجود دارد که در زمینه پشتیبانی حقوقی به صورت رایگان فعالیت دارند.

با توجه به شرایط موجود کرونایی و لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی، بسیاری از موسسات و نهادها در این کشور فعالیت شان را به حالت تعلیق درآورده اند.

از اینرو، از اول ماه می (۱۲ اردیبهشت ماه) وکلای واجد شرایط ارائه مشاوره رایگان به شهروندان به سه زبان قرقیزی، روسی و انگلیسی را آغاز کرده اند.

این اقدام در قالب پاسخگویی مشترک بشردوستانه تیمی تحت عنوان تیم هماهنگی پاسخ اضطراری انجام می شود. این تیم به درخواست دولت قرقیزستان فعالیت خود را از ۱۶ مارس (۲۶ اسفند ۹۸) آغاز کرد. ماموریت این تیم کمک به آمادگی اضطراری و پاسخ به کووید – ۱۹ و آموزش روش های بهبودی اولیه بیماری است.

چنانچه فردی در قرقیزستان در شرایط دشواری باشد و به ویژه در جریان قرنطینه به کمک حقوقی نیاز داشته باشد، ضمن اینکه امکان گفت و گوی مستقیم با وکیل وجود ندارد، می تواند با تماس به شماره های اضطراری از وکلای مجرب مشاوره بگیرد. امکان تماس در همه روزهای هفته به استثنای روز یکشنبه وجود دارد.

ویروس کرونا موسوم به « کووید - ۱۹»  اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام کرد.

در حال حاضر، ۴ میلیون و ۸۹۴ هزار و ۲۵۴ نفر در سراسر جهان به کووید – ۱۹ مبتلا شده اند. از این تعداد، ۳۲۰ هزار و ۱۸۶ نفر فوت کرده و یک میلیون و ۹۰۸ هزار و ۷۷ نفر بهبود یافته و به زندگی بازگشته اند.